Toate categoriile
Astăzi lucrăm  09:00 - 20:00
Blog
Toate noutățile
Sfaturi utile
Noutăți Xiaomi
Noutăți SAMSUNG
Noutăți APPLE
20 Septembrie 2021, 15:50
Noutăți APPLE

iPhone 13 oficial lansat. Modificări nu sunt foarte multe.

iPhone 13 oficial lansat. Modificări nu sunt foarte multe.

20 Septembrie 2021, 15:50
iPhone 13 oficial lansat. Modificări nu sunt foarte multe.

După multe zvonuri, speculații și comentarii în mediul online, la 14 septembrie iPhone 13 a fost în sfârșit lansat. În acest an Apple a mers pe strategia de anul trecut și ne-a prezentat patru modele din segmentul iPhone 13: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Schimbări majore și însemnate nu au fost anunțate, însă chiar și așa nu putem trece cu vederea peste faptul că noile dispozitive au primit totuși câteva actualizări interesante, asupra cărora vrem să ne îndreptăm atenția.

 

În acest material am strâns toate informațiile care ți-ar putea fi de folos în cazul în care te întrebai dacă merită să-ți cumperi un iPhone 13 sau dacă, mai degrabă, te-ai putea orienta către un iPhone 12 sau iPhone 11, mai ales dacă bugetul tău nu este pregătit pentru o investiție nouă.


 

iPhone 13 și 13 mini

 

iPhone 13 și 13 mini sunt două telefoane care seamănă fizic foarte mult cu modelele de anul trecut - iPhone 12 și 12 mini. Au aceleași forme cu margini colțuroase și linii drepte și aceleași mărimi ale ecranelor - 5,4 inch și 6,1 inch XDR display cu rata de refresh de 60 Hz. Schimbarea vizibilă a noilor modele este noua așezare a camerelor, care în acest an promit să fie ceva mai performante decât cele de anul trecut.

La capitolul performanță, schimbările sunt ceva mai însemnate. Noile iPhone sunt dotate cu procesor nou - A15 Bionic, vin cu baterii mai mari și sunt rezistente la apă după standardul de certificare IP68.

Camera foto este formată din 2 senzori de 12 MP (wide și ultrawide), mai luminoși, mai rapizi și mai buni la capitolul focalizare. Este acoperită cu safir, ce nu va permite zgârierea lentilelor.

 

Veste cea mai importantă pentru toți fanii Apple este că iPhone 13 mini primește în acest an cu o oră și jumătate în plus autonomie față de iPhone 12 mini, iar iPhone 13 are cu două ore și jumătate mai mult față de generația anterioară. Se pare că problema descărcării iPhone-ului în cel mai nepotrivit moment ajunge să fie rezolvată.


 

iPhone 13 Pro și 13 Pro Max

 

Versiunile Pro de asemenea vin cu îmbunătățiri. Acestea au primit aceleași mărimi ale ecranelor - 6,1 inch și 6,7 inch, însă de această dată vin cu o rată de refresh de 120 Hz. E o rată de refresh dinamică - telefonul își dă seama singur la te uiți sau ce faci pe el și astfel schimbă rata de refresh între 10 Hz și 120 Hz în așa fel încât să economisească baterie, dar în același timp să-ți ofere și o experiență unică în utilizare.

La fel și bateriile sunt mai mari comparativ cu versiunile anterioare. Cu o oră și jumătate mai multă autonomie pentru iPhone 13 Pro și cu două ore și jumătate pentru iPhone 13 Pro Max față de modelele de anul trecut.

 

iPhone 13 Pro și 13 Pro Max au primit camere mai mari și mai performante comparativ cu versiunile Pro iPhone 12. Toate sunt de 12 MP, a fost modificată diafragma și senzorul camerelor, astfel utilizatorul va putea face poze noaptea și mai bune decât o făcea până acum. Camera tele are acum un zoom de 3X atât pe varianta Pro, cât și pe varianta Pro Max.

 

Dincolo de modificările tehnice, Apple a anunțat și două funcții noi pentru camerele iPhone 13 Pro și 13 Pro Max.

 

  • Cinematic Mode - poți să faci filme apropiate de ceea vezi la televizor
  • ProRes video - posibilitatea de a filma cu o compresie cât mai mică. Vei filma video care va ocupa și mai mult spațiu, dar fiind compresia mică, vor avea o claritate și o calitate foarte bună

 

Toate telefoanele din gama iPhone 13 vin cu memorie RAM de 6 GB și spațiu de stocare începând de la 128 GB. Versiunea de 64 GB fiind exclusă de pe noile iPhone 13.


 

Concluzie

 

Concluzionând putem spune că Apple oferă utilizatorului un telefon pregătit pentru a face clipuri cât mai profesioniste, cât mai arătoase și cu funcții cât mai bune.

 

Se merită sau nu să treci la un iPhone nou? Depinde cât de multă nevoie ai de noile funcții de la iPhone 13. Dacă ai un iPhone 12 sau 12 Pro nu merită să treci la varianta 13. Nu sunt diferențe foarte mari între ele.

 

13 Septembrie 2021, 16:10
Sfaturi utile

Сâștigă lingoul de aur în magazinele Alo!

Сâștigă lingoul de aur în magazinele Alo!

13 Septembrie 2021, 16:10
Сâștigă lingoul de aur în magazinele Alo!

Ofertele pline de bani continuă în magazinele Alo.

 

Procură acum online sau în orice magazin fizic din țară orice produs și ai ocazia să câștigi momentan premii bănești în valoare de până la 77.777 lei.

 

Tot în această toamnă, la procurarea produselor sus menționate, ai ocazia să devii momentan câștigătorul unui lingou de aur.

 

Fă cumpărături în magazinele Alo și câștigă imediat premii valoroase!

 

13 Septembrie 2021, 16:06
Sfaturi utile

Câștigă mașina în magazinul Alo!

Câștigă mașina în magazinul Alo!

13 Septembrie 2021, 16:06
Câștigă mașina în magazinul Alo!

Toamna aceasta, magazinul Alo te umple de premii.

 

Procură acum online sau în orice magazin fizic din țară orice smartphone, televizor sau aspirator robot Xiaomi și ai ocazia să câștigi momentan premii bănești în valoare de până la 50.000 lei.

 

Tot în această toamnă, la procurarea produselor sus menționate, ai ocazia să intri momentan în posesia unui automobil nou-nouț.

 

Fă cumpărături în magazinele Alo și câștigă imediat premii valoroase!

6 August 2021, 10:16
Noutăți Xiaomi

Xiaomi Roborock S7

Xiaomi Roborock S7- adevărata revoluție în arta curățeniei!

6 August 2021, 10:16
Xiaomi Roborock S7

Aspiratoarele Robot de la Xiaomi sunt cele mai populare și calitative dispozitive existente pe piață. În acest an, a apărut un nou model de aspirator robot de la Xiaomi, care poate fi numit într-adevăr o revoluție în arta curățeniei și este vorba despre Xiaomi Roborock S7.

Aspectul robotului este similar cu designul predecesorilor săi: un corp rotund de culoare solidă, cu un lidar, o bară de protecție mobilă și o perie. Există încă trei butoane: acasă, la bază și la curățarea locului. Dar totuși există unele modificări: valuri de relief  pe capac și pe panoul frontal din jurul lidarului și un indicator opțional, dar foarte elegant, sub forma unui arc. Forma rezervorului, comparativ cu modelul S6, sa schimbat și și-a recăpătat contururile tradiționale în formă de D, dar volumul a rămas același-300 ml, iar volumul colectorului de gunoi este de 460 ml.

Robotul marchează covoarele de pe hartă și acum nu mai trebuie să înconjurați covorul cu o zonă interzisă în timpul curățării umede. Când aspiratorul ajunge pe covor, robotul ridică mopul și mărește forța de aspirație. Dar asta nu este tot, în aplicație puteți alege un algoritm în care aspiratorul va merge în jurul covoarelor sau le va traversa în mod intenționat și va vibra pentru a scutura praful din ele. Acest mod se numește "curățarea profundă a covoarelor cu vibrații". Robotul este capabil să sară peste praguri de până la 20 mm.

Curățarea cu ultrasunete este o funcție incredibilă, mai bună decât cea care ridică doar cârpa de spălare atunci când se deplasează pe covor robotul. Fiecare dintre aceste caracteristici ar face un aspirator bun, dar prezența ambelor transformă S7 de la Roborock într-un dispozitiv excelent. Roborock a îmbunătățit calitatea pânzei de spălat. A devenit mult mai groasă și, prin urmare, poate absorbi mai multă umiditate și praf.

La prima lansare, Roborock S7 vă va afișa spațiul, va construi o hartă folosind LiDAR și va crea automat camerele. Mai târziu, le puteți edita și le puteți atribui nume, apropo, la fel ca și robotului. Curățarea inițială, din motive evidente, durează puțin mai mult decât curățarea ulterioară, dar totuși merge surprinzător de repede pentru o afișare atât de precisă.

Aspiratorul are o baterie cu o capacitate de 5200 mAh. La putere maximă, va ține 96 de minute, timp în care robotul reușește să curețe până la 90 mp. Forța de aspirație atinge 2500 Pa.

Roborock S7 funcționează destul de liniștit: în modul maxim, zgomotul său nu depășește 63 dB, iar în modul silențios, așa cum sugerează și numele, practic nu face zgomot – 50 dB.

În concluzie se poate spune că Roborock S7 este cel mai bun robot care există pentru curățarea casei tale.

 

www.alo.md/l/Robot-S7   

 

22 Iulie 2021, 11:09
Sfaturi utile

Cum să alegi o trotinetă electrică?

Cum să alegi o trotinetă electrică?

22 Iulie 2021, 11:09
Cum să alegi o trotinetă electrică?

Viteza maximă

În funcție de viteza maximă, scuterele electrice moderne pot fi împărțite în trei grupe mari:

de la 6 km/h. Aceste dispozitive sunt concepute mai mult pentru copii.

25-30 km/h. Această limită este optimă atunci când nu intenționați să mergeți pe drum și călătoriile vor fi limitate doar la trotuare/ piste pentru bicicliști. Dacă rutele dvs. trec în cea mai mare parte prin locuri cu prezența pietonilor, atunci cu siguranță nu veți stabili recorduri de viteză. Cu o densitate medie a traficului uman, scuterul electric va depăși rar 20 km/h, dar mai degrabă va fi setat la 15 km/h.

35-50 km / h. Acest maxim este necesar dacă veți deveni un participant în trafic cu drepturi depline. Șoferii de mașini pe drum se comportă mai logic, rezonabil și previzibil decât pietonii. Adică, pentru proprietarul vehiculelor electrice, sub rezerva cunoașterii și respectării reglementărilor de trafic, conducerea în companie cu mașini este mai sigură decât pe trotuar.

Dimensiunea roților

Roțile vin în diferite diametre: de la  3 inci la 14 inci.

Ce trebuie să știți despre dimensiunea roților? Cu cât diametrul roții este mai mare, cu atât va fi mai moale să călărești un scuter electric și este mai ușor să îl controlezi, dar cu atât va fi mai grea trotineta. Există, de asemenea, roți pneumatice (gonflabile), din cauciuc turnat (nu gonflabil) și perforat (dintr-o singură bucată).

Cele pneumatice sunt bune deoarece creează o bună absorbție a șocurilor, absorbind bine denivelările pe drum. Dar pot fi străpunse.

Roțile turnate sunt bune deoarece nu pot fi perforate. Dezavantajul lor este că nu sunt atât de moi și nu absorb vibrațiile atât de bine.

Roțile perforate sunt bune deoarece au o durată de viață destul de lungă, asigură o tracțiune excelentă și un nivel scăzut de uzură în comparație cu roțile din cauciuc.

Sfat! Acordați atenție zonei în care veți călători:

- Dacă vă aflați într-un oraș cu asfalt bun, atunci puteți utiliza și cauciuc turnat sau cele perforate.

- Dacă în afara orașului cu drumuri proaste, atunci cele pneumatice sunt mai bune.

Baterie

Atunci când selectați un scuter electric, este necesar să acordați atenție capacității bateriei. Intervalul de călătorie depinde de această caracteristică:

4000-5000 mAh este suficient pentru 8-10 km de călătorie. Potrivit pentru plimbări mici în apropierea casei.

8000 mAh este suficient pentru a distanțe de 14-15 km. Poate fi folosită trotineta atât pentru plimbări, cât și pentru naveta zilnică.

12.000 mAh este suficient pentru aproximativ 25 km. O opțiune bună pentru persoanele care folosesc o trotinetă electrică pentru a se deplasa în oraș pentru diverse afaceri.

Mai mult de 12.000 mAh este suficient pentru a parcurge un drum de până la 30 km.

Trebuie de avut în vedere că încărcarea bateriei este consumată diferit în situații diferite. De exemplu, bateria va coborî mai repede dacă urcați pe un deal sau treceți peste denivelări. Greutatea șoferului contează și ea.

Sfat! Cu cât capacitatea bateriei este mai mare, cu atât va fi mai grea trotineta. Dacă nu intenționați să călătoriți pe distanțe lungi, nu ar trebui să cumpărați o trotinetă cu o baterie puternică. Dacă nu este descărcată în mod constant complet, acesta va deveni rapid inutilizabilă.

Greutate

Atunci când alegeți o trotinetă, este necesar să acordați atenție greutății. Toate dispozitivele pot fi împărțite în mai multe categorii:

dispozitive cu greutate minimă (până la 12 kg);

dispozitive cu greutate medie (de la 12 la 18 kg);

dispozitive grele (de la 18 kg).

Câteva sfaturi vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită:

Dacă intenționați să călătoriți cu transportul public, atunci este mai bine să alegeți o trotinetă ușoară, astfel încât să o puteți duce în mâini fără probleme.

Dacă veți purta un scuter electric în mașină, dar nu  în mâini, atunci puteți alege un model cu o greutate medie.

Dacă mergeți doar cu o trotinetă electrică, atunci puteți alege una mai grea. Principalul avantaj al acestor dispozitive este că acestea sunt echipate cu o baterie cu o capacitate crescută, ceea ce înseamnă că încărcarea este suficientă pentru o distanță mai lungă.

Trebuie avut în vedere că greutatea vehiculului depinde de materialul din care este realizat cadrul, capacitatea bateriei, disponibilitatea dispozitivelor suplimentare. De exemplu, prezența unui scaun va crește în mod necesar greutatea.

 

22 Iulie 2021, 10:02
Sfaturi utile

Cum să alegi un gyroscuter?

Cum să alegi un gyroscuter?

22 Iulie 2021, 10:02
Cum să alegi un gyroscuter?

Diametrul roților și anvelopele.

Vă recomandăm să începeți selecția cu o estimare a diametrului roților. Într-un mini segways modern și cel clasic, acesta pot varia de la 3 la 20". Cele mai populare dimensiuni sunt: 4, 6, 8 și 10". Iar viteza și utilizarea transportului vor depinde în mod direct de acest lucru. Cu cât roțile sunt mai mari în diametru, cu atât viteza pe care o va dezvolta gyroscuterul va fi mai mare.  Adesea, roțile de 4-6" sunt proiectate pentru spații străzile unui oraș Roțile de 8-10" sunt deja capabile să învingă denivelări, să depășească terenul nisipos și zăpada. În consecință, anvelopele pentru scutere de până la 6" sunt monolitice și peste 8" – cameră. Și este logic ca gyroscuterele cu roți de 8 sau 10" să treacă mai ușor denivelările, fără a crea vibrații și inconveniente inutile. 

Sarcina maximă.

Gama standard de anduranță a gyroscuterelor pentru adulți variază între 60-120 kg, la modelele pentru copii, această caracteristică poate fi diferită. Proprietarii de giroscutere sunt sfătuiți să aleagă un model "cu o marjă" de capacitate de transport, în cazul în care trebuie să transportați bagaje (de exemplu, o pungă cu alimente). Mai mult decât atât, cu cât un ecotransport poate rezista mai mult, cu atât va trăi mai mult, cu condiția ca proprietarul său să nu încarce constant gadgetul la maxim. În același timp, nu numai greutatea maximă, dar și cea minimă este importantă: de exemplu, dacă un copil va merge pe un scuter, modelele puternice pot ignora pur și simplu un șofer prea ușor.

Viteza maximă

Gyroscuterul poate atinge o viteză maximă de la 5 la 30 km/h. Modele pentru copii pot atinge la o viteză de nu mai mult de 10 km/h. Indicatorul de un standard este de 20 km/h. Cele mai avansate dispozitive pot accelera până la 30 km/h.

Motoarele electrice din gyroscutere sunt plasate în roți. Puterea de 350 W este suficientă pentru a atinge o viteză de 20 km/h, pentru a depăși obstacolele mici și a urca în sus cu o pantă de 15-20°.

Baterie

Capacitatea bateriei este un parametru foarte important, deoarece timpul de funcționare al dispozitivului depinde de acesta. În medie, bateria durează 20 km, dar depinde de greutate. Cu cât cântăriți mai puțin, cu atât mai mult veți putea folosi scuterul fără reîncărcare. Nu merită să alegeți un gadget cu o baterie mai mare dacă utilizatorul nu intenționează să călătorească pe distanțe lungi: acest indicator este suficient în principal pentru a călători la serviciu/școală și înapoi. Dar totul depinde de scopul achiziției. Dacă proprietarul intenționează să meargă în suburbii pe un gyroscuter — este mai corect să cumpărați un dispozitiv cu o baterie mai puternică.

 

22 Iulie 2021, 08:51
Noutăți APPLE

Apple MacBook Pro 13"

Apple MacBook Pro 13"

22 Iulie 2021, 08:51
Apple MacBook Pro 13"

Designul Apple MacBook Pro 13 " este aproape neschimbat, cu excepția tastaturii și a barei tactile: acum sunt aceleași ca la MacBook Air și MacBook Pro de 16 inci. Magic Keyboard are o cursă de taste vizibil mai mari și aranjamentul clasic al săgeților "înainte / înapoi / stânga / dreapta" - sub forma unui T inversat. Noul Touch Bar nu include butonul Esc — este acum sub forma unei taste separate. Scanerul de amprente este separat de unitatea principală, astfel încât atingerile din neatenție sunt acum aproape imposibile.

Ecranul laptopului nu sa schimbat. Este un panou IPS lucios cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli. Calitatea ecranelor Apple este excelentă, iar funcția True Tone reglează balanța de alb în conformitate cu lumina ambientală. Nu este un ecran tactil, în schimb Apple MacBook Pro 13 M1 are un Touch Bar. Acesta înlocuiește tastele Fn și oferă funcții suplimentare în funcție de aplicație. Unele programe precum Safari sau Adobe Photoshop devin mult mai ușor de utilizat datorită Touch Bar. Puteți deschide rapid paginile din marcaje sau puteți ajusta diametrul periei.

Versiunea MacBook Pro 13 a primit un procesor Apple M1. Acesta nu este doar un procesor, ci un sistem cu un singur cip care include un procesor, grafică încorporată și alte componente.

Ca și în toate celelalte aspecte, Apple MacBook Pro de 13 inci (2020) arată rezultate excelente în ceea ce privește durata de viață a bateriei. În modul de vizualizare video HD cu luminozitate de 50%, Wi-Fi și Bluetooth dezactivate, laptopul funcționează mai mult de 22 de ore.

Rezoluția camerei web este de numai 720p.

MacBook Pro 13 nu este doar compact, ci are și performanțe incredibile. Afișajul este de cea mai înaltă calitate, în plus, există o tastatură foarte confortabilă, cu un trackpad și o carcasă de încredere.

www.alo.md/l/MacBook-13-ro 

22 Iulie 2021, 08:49
Noutăți APPLE

AirPods Pro

AirPods Pro

22 Iulie 2021, 08:49
AirPods Pro

Odată cu lansarea AirPod-urilor din a doua generație, Apple a întrerupt producerea AirPod-urilor din prima generație. Din octombrie 2019, Apple vinde AirPods 2 împreună cu AirPods Pro.

Aspectul modelului Pro s-a schimbat. Au devenit puțin mai mari, iar acum capacul se deschide de-a lungul laturii lungi, și nu scurt, ca înainte. S-a schimbat și locația tuturor elementelor-conectorul Lightning pentru încărcare, indicatorul de încărcare și butonul care îl pornește pe partea din spate. Forma căștilor a fost reproiectată radical în comparație cu primele două generații de AirPods. Picioarele au devenit semnificativ mai scurte, "picăturile" și-au schimbat forma și unghiul față de picioare. Zonele senzoriale au apărut pe părțile laterale ale picioarelor, reacționând la compresie.

Apple iubește standardizarea, astfel încât toate căștile generației actuale sunt construite pe un singur procesor H1. Spre deosebire de predecesorul său, acesta are procesare de comandă vocală, ceea ce înseamnă că puteți utiliza Siri. Controlul redării muzicii, răspunsul la apeluri este localizat în tulpini, puteți face clic pe ele (pe casca din stânga sau din dreapta, nu are importanță). Un click-play, dublu-click – următoarea piesă, trei clicuri-piesa anterioară. De asemenea puteți răspunde la apel prin apăsare. Dacă țineți apăsat, activați modul de reducere a zgomotului sau transparență a sunetului.

Timpul oficial de lucru al AirPods Pro este de până la 5 ore în modul de redare a muzicii. Carcasa de încărcare vă permite să încărcați căștile de mai multe ori, timpul total de lucru va fi de 24 de ore.

Sunetul AirPods Pro, datorită designului semi-închis, a devenit mai bun din toate punctele de vedere: dinamică excelentă, timbre neutre. Pentru cei care caută căști compacte de anulare a zgomotului și, în același timp, folosesc un iPhone, acest model va fi adecvat.

www.alo.md/l/AirPods_pro

19 Iulie 2021, 13:12
Sfaturi utile

Cum să alegi o bicicletă pentru copil?

Cum să alegi o bicicletă pentru copil?

19 Iulie 2021, 13:12
Cum să alegi o bicicletă pentru copil?

Pasul 1

VÂRSTA COPILULUI

Atunci când alegeți o bicicletă, trebuie să acordați întotdeauna atenție designului bicicletei care corespunde vârstei copilului.

Pentru cei mai mici copii cu vârsta cuprinsă între 1, 5 și 3 ani, sunt potrivite două tipuri de biciclete: o bicicletă fără pedale și o tricicletă.

Bicicleta fără peale este o bicicletă cu două roți fără pedale. În loc să pedaleze, copilul se împinge cu picioarele de la sol. Acest design permite copilului să învețe cum să păstreze echilibrul și să controleze bicicleta cu ajutorul unui ghidon, promovează dezvoltarea mușchilor picioarelor și a sistemului cardiovascular. După alergare, copilul va trece cu ușurință la o bicicletă cu două roți.

O tricicletă este o alternativă la o bicicletă fără pedale. Este mai stabilă și va oferi siguranță maximă pentru copilul dumneavoastră, iar prezența pedalelor va permite copilului să se simtă ca un adevărat șofer. O tricicletă este excelentă pentru jocuri și divertisment și va deveni o sursă de bucurie constantă pentru copilul dumneavoastră.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani, este adecvată o bicicletă cu două roți și încă două suplimentare. Este foarte asemănătoare cu o bicicletă adevărată, iar roțile suplimentare îi conferă stabilitate, astfel încât copilul să poată învăța să păstreze echilibrul fără nici o teamă.

Sfat! Vă recomandăm să folosiți o bicicletă cu roți suplimentare numai pe drumuri pavate și netede, astfel încât copilul să poată călători confortabil.

Bicicletele pentru adolescenți sunt biciclete cu două roți cu drepturi depline, care nu sunt inferioare adulților în nici un fel. Acestea sunt destinate copiilor de la 8 ani.

Pasul 2

ÎNĂLȚIMEA COPILULUI

Toți copiii cresc în moduri diferite. Prin urmare, după ce ați decis tipul de bicicletă, este important să alegeți un model în funcție de înălțimea copilului. Parametrii precum diametrul roților și dimensiunea cadrului vor depinde de înălțimea copilului.

Dimensiunile selectate corespunzător vor asigura o călătorie confortabilă și sigură pentru copil. El va ajunge cu ușurință la volan și nu se va răsturna, ceea ce îi va asigura o poziție bună. Piciorul în poziție extinsă se va sprijini cu încredere pe pedală, ceea ce va asigura confortul în timpul călătoriei și siguranța.

Diametrul roții

Diametrul roților bicicletelor pentru copii poate fi 10, 12,14, 16, 18, 20, 24 și 26 inch. Este foarte ușor să alegeți diametrul potrivit al roților pentru creșterea copilului. Împărțiți înălțimea copilului la 2,5, apoi la 2,54 și veți obține diametrul optim al roții pentru copilul dvs.

Lungimea cadrului

Lungimea cadrului ar trebui să corespundă și înălțimii unui tânăr ciclist. Pentru a face acest lucru, măsurați distanța de la ghidon la scaunul bicicletei. Ar trebui să fie egală cu lungimea brațului copilului dvs. de la cot până la vârful degetelor.

Sfat! Vă rugăm să rețineți că volanul și scaunul sunt reglabile în înălțime. La urma urmei, copilul crește rapid și această caracteristică a bicicletei va fi extrem de utilă.

Pasul 3

NUMĂRUL DE VITEZE

Un număr mare de viteze oferă o călătorie confortabilă pe diferite tipuri de teren. Un tânăr ciclist va putea urca pe munte cu un efort minim. Cu toate acestea, trebuie să comutați corect vitezele în timpul urcărilor și coborârilor. Și acest lucru necesită abilități și experiență.

Bicicletele pentru copii mici cu roți de 10, 12, 14 și 16 inci au o singură viteză.

Dar bicicletele deja pentru adolescenți cu roți de 20, 24 și 26 inci sunt cu mai multe viteze și pot avea de la 2 la 21 de viteze.

Pentru copiii care tocmai au început să călărească o bicicletă, sunt potrivite modele cu 2, 6 sau 7 viteze. Acest lucru va permite copilului să învețe cum să schimbe corect viteza și să câștige experiența necesară.

Pentru adolescenții care sunt minunați la ciclism și le place să călătorească pe o varietate de terenuri cu o mulțime de coborâri și ascensiuni, puteți alege o bicicletă cu un număr mare de viteze de la 18 la 21.

Pasul 4

PREȚ ȘI MARCĂ

Există destul de multe modele diferite de biciclete pentru copii pe piața moldovenească. Printre acestea, puteți găsi un preț și o marcă adecvată în funcție de parametri. Bicicletele diferiților producători sunt prezentate în magazinul nostru online. De exemplu, bicicletele producătorului moldovean Fulger, Formula italian, Stels rus, Pilot, Baikal, Aist și Krakken belarus, Rastar și KikkaBoo chinezesc. Unii dintre producători s-au concentrat pe producția de biciclete pentru copii de o anumită vârstă, în timp ce alții produc biciclete pentru diferite vârste care diferă în parametri și preț.

Prețul unei biciclete pentru copii depinde de tipul de bicicletă, de parametrii acesteia și de materialele din care este fabricată

Tricicleta pentru copii sau bicicleta fără pedale pot fi achiziționate la un preț de la 1500 la 2000 lei.

O bicicletă cu două roți suplimentare poate costa între 800 și 4000 de lei.

Bicicletele pentru adolescenți costă la fel ca bicicletele pentru adulți de la 1500 la 5000 de lei.

Și acum când știți la ce trebuie să acordați atenție atunci când alegeți o bicicletă pentru copii, puteți accesa pagina Transport și puteți începe să alegeți sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

19 Iulie 2021, 10:45
Noutăți Xiaomi

AMAZFIT T REX PRO

Ceasul pentru adevărații bărbați!

19 Iulie 2021, 10:45
AMAZFIT T REX PRO

Amazfit și-a actualizat seria de ceasuri extreme printr-un nou model-Amazfit T-Rex Pro.

Aspectul ceasului Amazfit T-Rex Pro poate fi descris printr-un singur cuvânt: brutal! Corpul cu proeminențe unghiulare, crestături în jurul perimetrului afișajului, butoane impresionante cu nervuri, numeroase șuruburi evocă asociații cu armura unui rezervor futurist sau a unei nave de luptă. Pe fundalul carcasei monocrome, un cadru gri închis iese în evidență cu numele butoanelor scrise cu font alb. Există, de asemenea, patru crestături pe inel: la ceasurile albastre și negre ele sunt roșii, iar la cele gri sunt albastre. Materialul carcasei este un plastic ușor, rezistent la impact. Ecranul tactil este protejat de Gorilla Glass 3 cu o acoperire oleofobă.

Amazfit T-Rex PRO a primit același afișaj ca și predecesorul său. Ecranul color AMOLED al ceasului se bucură, de asemenea, cu un răspuns clar la atingere și luminozitate ridicată. Diagonala afișajului este de 1,3 inci, iar rezoluția sa este de 360x360.

Ca și modelul precedent, Amazfit T-Rex PRO a primit mai multe certificate de conformitate cu standardele militare, inclusiv MIL-STD-810G. Ceasul va continua să lucreze la temperaturi extreme, va rezista la 240 de ore, în condiții de umiditate ridicată și 96 de ore în contact cu apa sărată.

Nivelul de protecție împotriva umezelii din Amazfit T-Rex PRO a crescut de la 5 la 10 atmosfere, puteți înota în siguranță în piscină, vă puteți scufunda în mare (dar nu uitați să îl ștergeți după aceea), să cădeți în zăpadă și așa mai departe. Singurul loc în care este mai bine să scoateți ceasul este o saună, deoarece expunerea prelungită la abur fierbinte poate reduce rezistența la apă.

Amazfit T-Rex Pro oferă utilizatorului până la 104 moduri sportive. Una dintre modificările importante ale ceasului este noul senzor optic PPG Bio-Tracker 2, care este utilizat și în alte dispozitive Amazfit: GTS 2/GTR 2, GTS 2 mini, Bip U și Bip U Pro. Dispozitivul calculează calitatea somnului, împărțind — o în trei etape: rapid, profund și așa - numitul REM - "mișcare rapidă a ochilor". Există, de asemenea, o înregistrare a ritmului cardiac, calculul oxigenului în sânge, indicele activității fizice și ceasul mai determină automat tipurile de antrenament.

Indicatorii impresionanți ai timpului de funcționare reprezintă un alt avantaj al ceasului. Producătorul susține că ceasul va funcționa aproximativ 18 zile pe o singură încărcare în modul mixt de utilizare și până la 9 zile în modul activ.

Având în vedere natura foarte individuală a utilizării ceasurilor inteligente, indicatorii pot diferi.

Un ecran bun, design de luptă, rezistență la condiții extreme, navigare excelentă, un număr imens de moduri sportive și alte funcții, o aplicație informativă.

www.alo.md/l/NAMAZFIT-T-REX-PRO 

15 Iulie 2021, 10:39
Noutăți Xiaomi

Mi 11i

Smartphone de o performanță cosmică!

15 Iulie 2021, 10:39
Mi 11i

Aproape în fiecare lună, Xiaomi lansează telefoane noi. Fanii Xiaomi au primit dispozitive moderne, dar nu au avut nevoie să cheltuiască sume uriașe de bani pe ele. Simultan cu ultraflagmanul, un alt reprezentant al acestei serii, Mi 11i, a fost prezentat în lume și completează linia Mi 11.

Xiaomi Mi 11I este un smartphone destul de subțire, grosimea sa este de numai 7,8 mm și cântărește 196 g. Dimensiunile dispozitivului nu sunt destul de compacte, dar în general, se dovedește a fi destul de ușor și bine echilibrat.

Noul Xiaomi Mi 11i a primit un ecran FHD+ Super AMOLED de 6, 67 inci cu o rată de actualizare de 120 Hz.

Dispozitivul utilizează aproape același set de camere principale ca și Mi 11, adică, avem trei senzori: unul principal de 108 MP, un unghi ultra-larg de 13 MP și obiectiv macro de 5 MP. Aplicația pentru camere are multe opțiuni, inclusiv modul Pro, Modul video Dual, modul 108 MP și altele de asemenea.

Procesorul vă va surprinde cu siguranță. Acest lucru se datorează faptului că vorbim despre Snapdragon 888. Acesta este cel mai rapid și mai tare procesor care există. El se descurcă calm cu sarcinile de zi cu zi, inclusiv navigarea pe rețelele de socializare, streaming video pe Internet și jocuri. Cu siguranță nu veți simți întârzieri în timpul exploatării, chiar și cu mai mult de o duzină de programe deschise, care rulează în fundal, multitasking-ul va fi ușor.

Smartphone-ul vine în două versiuni: cu 8/128 GB și 8/256 GB memorie.

Xiaomi Mi 11I este echipat cu o baterie 4520 mAh cu suport pentru încărcare rapidă 33W.

În concluzie, putem spune că Xiaomi Mi 11i este un smartphone în care puteți avea încredere, are puncte puternice și interesante la fel ca flagship-ul Mi 11, dar în același timp este mai ieftin decât acesta.

www.alo.md/l/mi-11i-nou-ro

 

28 Iunie 2021, 12:32
Noutăți Xiaomi

POCO M3 Pro

Poco M3 Pro-inteligent, elegant și accesibil

28 Iunie 2021, 12:32
POCO M3 Pro

Poco M3 Pro este un smartphone de buget, caracteristici decente și un design neobișnuit.

Designul Poco M3 Pro este elegant și spectaculos. Dimensiunile Poco M3 Pro sunt de 161,8×75,3×8,9 mm, a devenit puțin mai subțire și mai ușor. Ecranul are o dimensiune de 6, 5 inci, cu o rezoluție de FHD+ la 2400 x 1080 pixeli, rata de actualizare a ecranului este de 90 Hz.

Poco M3 Pro are un set triplu de camere în spate : senzor principal de 48 MP, cameră auxiliară de 2 MP, Senzor de adâncime de 2 MP. Camera frontală are 8 MP. Poco M3 Pro filmează video în 1080p și 720p, există un mod de mișcare lentă, există o macrocomandă, există o colecție de îmbunătățiri și efecte în timp real.

Inima lui Poco M3 Pro este procesorul MediaTek Dimension 700 cu 8 nuclee. Poți să te joci cu el și să lucrezi cu el, este posibil să "zbori" pe Internet la viteze 5G și, desigur, cipul este poziționat ca o soluție pentru dispozitive accesibile.

Smartphone-ul vine în două versiuni de memorie: cu 4/64 GB și 6/128 GB. Poco M3 Pro a primit un modul NFC, un port IR, Bluetooth 5.1 și o funcție de recunoaștere a feței. Baza software-ului dispozitivului este sistemul de operare Android 11 și MIUI 12.

Capacitatea bateriei Poco M3 Pro este de 5000 mAh, smartphone-ul la 90 Hz în modul de utilizare a Internetului, mesageri și streaming de muzică "trăiește" cu ușurință fără reîncărcare timp de o zi și jumătate sau chiar două. Smartphone-ul acceptă încărcarea cu o putere de 18 W, adaptorul deja familiar de 22,5 W este inclus.

Dacă este să tragem concluzii, Poco M3 Pro este un dispozitiv destul de reușit. Designul unical, ecranul rapid de 90 Hz, ergonomia bună, calitatea decentă a camerelor, performanța adecvată cu tendințe spre 5G, NFC, sunt avantaje solide.

www.alo.md/l/poco-m3-pro

24 Iunie 2021, 09:42
Sfaturi utile

Cum să alegi o mașină de spălat?

Cum să alegi o mașină de spălat?

24 Iunie 2021, 09:42
Cum să alegi o mașină de spălat?

Tipul mașinii de spălat vase

Tipul de mașină de spălat vase depinde de dimensiunea sa, majoritatea fiind fie "înguste" (cu o lățime de 45-50 cm), fie "full-size" (cu o lățime de 60 cm). Înălțimea ambelor va fi de aproximativ 85 de centimetri, iar în majoritatea cazurilor poate fi ajustată prin schimbarea lungimii picioarelor.

Adâncimea marii majorități a mașinilor de spălat vase este standard - 60 cm. diferența cheie dintre o mașină de spălat vase de dimensiuni mari și o mașină de spălat vase îngustă este numărul de vase care pot fi spălate la moment. O mașină de spălat vase îngustă poate deține o medie de 9-10 seturi, iar una de dimensiuni mari poate spăla până la 16.

Consumul de apă și consumul de energie

O concepție greșită comună este că mașina de spălat vase consumă mai multă apă decât atunci când se spală manual. De fapt, situația este diametral opusă. Datorită faptului că într-un singur ciclu, apa circulă în sistem pentru o lungă perioadă de timp și nu curge din mixer în canalizare, consumul său este redus semnificativ. Deci, mașina medie cheltuiește 9-18 litri de apă la o spălare, în funcție de dimensiunea și modul selectat. Când spălați aceeași cantitate deveselă cu mâinile, veți avea nevoie de 70-100 de litri. Cele mai populare programe de spălat utilizate au un consum mult mai mare –11-18 litri.

În ceea ce privește consumul de energie electrică, mașinile de spălat vase au aproximativ același consum ca și mașinile de spălat. Dacă alegeți un model de dimensiune completă a clasei de eficiență energetică A+++ și utilizați în principal modul economic, consumul va fi destul de acceptabil de 0,8-0,9 kW/h.

Nivelul de zgomot

Pentru mașinile de spălat vase moderne, nivelul de zgomot nu poate fi numit un parametru foarte critic: toate funcționează destul de încet, iar cele mai bune modele sunt aproape silențioase. Cu toate acestea, dacă mașina de spălat vase este instalată în bucătărie, combinată cu camera de zi, ar putea fi utilă preferința unui model mai puțin zgomotos.

Controlul și display-ul

Mașinile de spălat vase moderne funcționează sub controlul unui sistem electronic care include un set de butoane (mecanice sau tactile) și, eventual, un afișaj cu care mașina va "comunica" cu utilizatorul. Afișajul arată de obicei programul selectat și starea curentă a mașinii (timpul până la sfârșitul programului, codul de eroare în cazul unei defecțiuni etc.). Este greu de explicat că mașinile cu afișaj vor fi mai convenabile de utilizat, dar și mai scumpe

Programe și funcții

Pe de o parte, disponibilitatea programelor speciale poate fi un factor decisiv atunci când alegeți un anumit model de mașină de spălat vase. Pe de altă parte, mulți utilizatori nu folosesc toate caracteristicile furnizate, folosesc două sau trei moduri (de regulă-spălare rapidă/normală/îmbunătățită).

Cu toate acestea, este logic să enumerăm cele mai comune programe și caracteristici pe care le poate oferi o mașină de spălat vase modernă.

Programul automat-mașina în sine selectează modul optim, spălând vasele până când o consideră curată. De regulă, gradul de contaminare a vesela în modul automat este determinat folosind un senzor de transparență a apei.

Bio-program — un program de lucru cu detergenți care conțin suplimente alimentare speciale destinate combaterii contaminării cu grăsimi și proteine;

Spălare rapidă-un program pentru spălarea veselei cu poluare scăzută;

Spălare intensivă-un program pentru poluare puternică. Se caracterizează printr-o temperatură crescută și un timp prelungit. Potrivit pentru oale, tigăi și vase cu reziduuri alimentare uscate:

Spălare delicată potrivită pentru sticlă fină (de exemplu, ochelari), care nu tolerează temperaturi ridicate;

Program economic vasele cu murdărie mică pot fi spălate la o temperatură de 50-55 °C, ceea ce va economisi până la 20% -25% din electricitate în timpul procesului de spălare;

Clătirea este un program special conceput pentru a clăti ușor vasele introduse în mașina de spălat vase, fără a le spăla. Acest lucru este necesar dacă intenționați să începeți procesul de spălare mai târziu, raportând mai multe feluri de mâncare, dar vă este teamă că în acest timp, deja pus poate "acru" și să dea un miros neplăcut;

Producător și segment de preț

Dispozitive bugetare. Această categorie include dispozitive care costă de la 5.000 de lei și până la 7.000 de lei. În această categorie puteți găsi mașini de spălat vase de mărci precum: Heinner.

Segmentul mediu de preț. Costul aparatelor de aer condiționat în segmentul de preț mediu variază de la 7000 la 9000 lei. Pentru acești bani, veți obține o gamă largă de funcționalități, performanțe excelente și calitate. Aici veți găsi dispozitive de la branduri renumite precum Samsung, Electrolux, Gorenje, Whirlpool.

Segmentul Premium. Totul aici va fi cel mai inovator, cel mai puternic și cel mai bun. Acest segment include mașini de spălat vase care costă mai mult de 10.000 de lei. Aici veți găsi dispozitive de la un brand atât de faimos precum Gorenje, Hotpoint-Ariston.

 

23 Iunie 2021, 16:16
Sfaturi utile

Cum să alegi un aragaz?

Cum să alegi un aragaz?

23 Iunie 2021, 16:16
Cum să alegi un aragaz?

Toate versiunile existente de aragaz pot fi împărțite în trei tipuri:

Aragaz independent. Va fi cel mai ieftin și se va potrivi perfect în bucătăriile ale căror echipamente sunt construite din module separate. Dacă se dorește, placa poate fi mutată într-un alt loc, iar picioarele speciale, cu care sunt echipate toate modelele moderne, vă permit să reglați placa astfel încât să nivelați inegalitatea pardoselii.

Plita încorporată arată mult mai plăcut din punct de vedere estetic, deoarece întregul set de bucătărie se dovedește a fi un monolit.

Dacă alegeți opțiunea cu un panou încorporat, luați în considerare dacă aveți nevoie de un cuptor. În unele familii, unde se gătește puțin și rar, nu este nevoie de acesta. Dacă nu există nici o cale fără un cuptor, atunci va trebui să decideți dacă acesta va fi conectat la suprafața de gătit sau va lucra independent. Prima opțiune vă va costa mai puțin, dar va trebui să așezați cuptorul strict sub plită, deoarece ambele vor fi controlate de la un panou. În plus, în cazul unei defecțiuni grave, ambele elemente vor trebui schimbate.

Plasarea independentă a cuptorului și a suprafeței de gătit este o soluție mai profitabilă. Cuptorul are propriul panou de control și poate fi amplasat cel puțin în capătul opus al bucătăriei. Datorită acestei soluții, bucătăria poate fi echipată mai convenabil. Dimensiunile panoului și ale cuptorului pot fi complet diferite.

Aragazul electric și cel cu gaz

Alegerea dintre o plită cu gaz sau una electrică, se acsează pe prezența sau absența unei conducte de gaz într-un apartament sau casă. În cele mai multe cazuri, în prezența gazului, alegeți o plită cu gaz: va fi mai ieftină atât în preț, cât și în utilizarea de zi cu zi, deși poate limita oarecum utilizatorul în ceea ce privește funcțiile" inteligente": plitele electrice au mers mult mai departe în nuanțe precum controlul precis al temperaturii sau controlul inteligent cu capacitatea de a rula programe. Nu uitați că plitele cu gaz sunt considerate mai periculoase. Plitele combinate gaz-electrice au combinat avantajele ambelor tipuri. În ciuda prețului ridicat, aceste dispozitive se justifică pe deplin cu funcționalitate și compactitate. Modelele combinate combină economia, aprinderea rapidă și reglarea ușoară a flăcării arzătoarelor cu gaz și versatilitatea unui cuptor electric. Cu funcția de control al gazului, dispozitivul este absolut sigur. Dar există și dezavantaje ale dispozitivelor combinate. Instalarea lor este mai dificilă și mai scumpă, deoarece este necesară conectarea la gaz și electricitate. Costurile de operare sunt, de asemenea, destul de mari.

Dimensiunile și numărul de arzătoare

Pentru o plită standard cu 4 arzătoare, acestea vor avea o lățime de 50 sau 60 de centimetri, o adâncime de 50-60 de centimetri și o înălțime de 85-90 de centimetri. Dimensiunile suprafeței de gătit vor fi astfel de 50×50, 50×60 sau 60×60 cm. Astfel de dimensiuni vă permit să instalați cu ușurință dispozitivul în aproape orice bucătărie. Creșterea dimensiunii de regulă, este asociată cu o creștere a numărului de arzătoare: atunci când alegeți o sobă cu cinci arzătoare, lățimea este probabil să crească la 80-90 centimetri, iar dacă optați pentru una   cu 7 arzătoare, lățimea acesteia poate ajunge la 120 de centimetri.

Cuptorul

Cuptoarele cu gaz sunt mai ieftine decât cele electrice și sunt mai economice în funcționare. În ceea ce privește funcționalitatea, eile rămân în urmă. Cele mai simple Cuptoarele au un arzător de gaz situat în interior și un grătar-elementul de încălzire superior.  În unele cuptoare cu gaz, există și un mod de convecție, dar din punct de vedere al performanței, este inferior omologului său în dulapurile electrice, deoarece aici ventilatorul umflă pur și simplu aerul încălzit în cuptor. În cuptoarele electrice, cu toate acestea, există un încălzitor lângă ventilator, oferind o încălzire mai uniformă. Este mai bine să luați un cuptor cu gaz cu aprindere automată.

Cuptoarele electrice în cea mai simplă configurație au două elemente de încălzire, de sus și de jos. Modelele mai avansate obțin o funcție de convecție și 4 elemente de încălzire: partea superioară, inferioară, laterală și în jurul ventilatorului. Cu acest dispozitiv, puteți pregăti orice fel de mâncare, obținând rezultatul dorit. În plus, cuptoarele multifuncționale nu numai că pot coace în diferite moduri, ci ajută și la dezghețarea și uscarea legumelor, fructelor, ciupercilor. Pe panoul de control al cuptorului, toate modurile sunt indicate prin simboluri clare

Producătorul 

Piața oferă un număr mare de produse diferite, cu diferite funcționalități și etichete de preț. Un producător responsabil va face chiar și cel mai simplu și cel mai ieftin aragaz de înaltă calitate, atunci când cumpărați un dispozitiv atât de important  este mai bine să optați pentru producători cu renume și de încredere ca:  Gorenje, Zanussi, Electrolux, Hotpoint/Ariston, Kuchenchef, Korting, AEG, Whirlpool.

 

22 Iunie 2021, 16:48
Sfaturi utile

Cum să alegi o bicicletă?

Cum să alegi o bicicletă?

22 Iunie 2021, 16:48
Cum să alegi o bicicletă?

TIPURI DE BICICLETE

Bicicleta pentru oraș este proiectată pentru călătoriile prin oraș și pe teren plat. Ele sunt confortabile și practice, au un volan înalt și o șa confortabilă, pe care puteți sta drept ca pe un scaun, puteți faceți excursii confortabile și plăcute în jurul orașului. Datorită cadrului scăzut, vă va fi confortabil să vă așezați și să coborâți de pe bicicletă, chiar și în haine casual, într-o fustă sau într-o rochie. Roțile sunt acoperite cu aripi speciale, iar lanțul este acoperit cu un capac, astfel încât murdăria să nu vă stropească hainele. Dacă aveți nevoie de o bicicletă pentru a face naveta la muncă, școală, universitate sau pentru o plimbare plăcută, alegeți o bicicletă urbană.

Mountain bike este proiectat pentru călăriile off-road. Anvelope largi și ridicate, un cadru special armat, prezența absorbției șocurilor și un număr mare de viteze-toate acestea vă permit să utilizați bicicleta în condiții extreme, pe teren accidentat, drumuri murdare și drumuri cu trotuar avariat. Această bicicletă poate fi folosită și în oraș. Cu toate acestea, va fi mai dificil să mergeți cu bicicleta montană pe asfalt plat decât cu o bicicletă urbană.

O bicicletă hibridă este o încrucișare între o bicicletă montană și o bicicletă urbană. Spre deosebire de cea montană, are anvelope și un cadru mai ușor, deci este mai adaptată orașului decât cele montane. Versiunea hibridă este o alegere ideală pentru cei care intenționează să folosească o bicicletă atât în oraș, cât și înafara acestuia.

Bicicletele electrice sunt biciclete care sunt echipate cu un motor electric, care la rândul său este alimentat de o baterie. Bicicleta electrică are trei moduri de funcționare. Primul este modul normal de biciclete, atunci când pedalați. Al doilea este o operație parțială acționată de motor, în care motorul vă ajută să pedalați pe deal. Al treilea este doar pe motor, când bicicleta funcționează pentru tine. O bicicletă electrică este o opțiune ideală atunci când vă grăbiți să ajungeți la lucru. Vă permite să fiți la timp și să nu transpirați.

DIAMETRUL ROȚII

Acesta este un parametru foarte important, deoarece afectează dimensiunea bicicletei, manevrabilitatea, viteza, depășirea obstacolelor și rularea. Diametrul roții este de obicei măsurat în inch. 1 inch = 2,54 cm.

În prezent cele mai frecvent întâlnite bicicletele sunt cele cu diametre ale roților de 26", 27,5", 28" și 29".

Bicicleta cu roți de 26 "  este manevrabilă și ridică cu ușurință viteza. Este ideală pentru a explora orașul și parcul. Evită cu ușurință trecătorii, mașinile sau meandrele de-a lungul căilor.

27,5”. Bicicletele cu astfel de roți au o capacitate mai bună de fond, depășesc mai bine obstacolele, denivelările. Ele pot ridica o viteză mai mare. Dacă sunteți un începător care nu are prea multă pregătire fizică, dar aveți nevoie de o bicicletă montană cu o bună traversare atunci atrageți atenție bicicletelor cu diametrul roții de 27, 5".

29”. Bicicletele cu astfel de roți sunt rapide, capabile să depășească bine diverse obstacole, nisip și zone lipicioase de sol. Aceste roți sunt preconizate pentru denivelări, astfel încât depășirea lor să nu provoace disconfort. Dacă aveți nevoie de viteză și manevrare bună a obstacolelor, alegeți biciclete cu diametrul roții de 29".

Sfat! rețineți că diametrul roților afectează dimensiunea bicicletei. Acest lucru este important dacă intenționați să transportați bicicleta în portbagajul mașinii, să o ridicați în ascensor sau să o depozitați în apartament.

NUMĂRUL DE VITEZE

Bicicletele moderne pot avea între 6 și 33 de viteze. Numărul de viteze depinde de numărul de pinioane față și spate. Uneori, în caracteristici, numărul de viteze este scris 3x6 sau 3x8. Prima cifră este numărul de pinioane din față, a doua este numărul de pinioane din spate. Multiplicându-le, veți obține numărul de viteze ale bicicletei.

Numărul de viteze depinde de tipul de bicicletă, de natura călătoriei și de traseu. Acestea vă permit să economisiți energie și să alegeți un ritm convenabil de pedalare atunci când urcați pe un munte, când depășiți diverse obstacole, vă deplasați pe nisip sau noroi. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai precis veți putea alege un mod, în funcție de natura terenului și de condițiile meteorologice.

Pentru călătoria de zi cu zi în oraș, este mai bine să alegeți o bicicletă cu un număr minim de viteze de 6-7. La urma urmei, după cum arată practica, veți folosi doar 3-4 viteze ale acestora.

Dacă intenționați să mergeți cu bicicleta pe un teren deluros, cu ascensiuni abrupte și lungi, în afara orașului, pe drumuri murdare în condiții meteorologice diferite, este recomandabil să alegeți o bicicletă cu un număr mare de viteze. Și aici totul depinde de experiența și abilitățile dumneavoastră. Pentru începători, este de 18-21 viteze, un număr mai mare de viteze sunt deja destinate profesioniștilor.

AMORTIZAREA 

Amortizarea este un parametru important dacă intenționați să conduceți pe drumuri proaste și pe teren accidentat. Este capabil să netezească senzațiile neplăcute de la pietre și lovituri.

Majoritatea bicicletelor din oraș nu au absorbție de șocuri, deoarece sunt proiectate în principal pentru drumuri plate.

Absorbția șocurilor frontale (furca frontală sau hardtale) absoarbe bine șocurile și este cea mai bună opțiune pentru confort și manipulare. Prin urmare, se găsește adesea pe biciclete de munte pentru începători și biciclete hibride

Absorbția șocurilor față și spate sau două suspensii este tipică pentru bicicletele montane avansate. Acestea ar trebui să fie alese pentru teren montan sau teren cu nereguli grave.

PARAMETRI SUPLIMENTARI

Frână

Până în prezent, cele mai frecvente tipuri de frâne sunt:frâna V și frânele cu disc.

Frâna V- Apăsați una sau două pârghii pe ghidon simultan pentru a încetini rotirea uneia sau a ambelor roți ale bicicletei și, astfel, reduceți distanța de frânare. Aceste frâne vor fi suficiente pentru a vă deplasa în oraș.

Frânele cu Disc sunt bune deoarece funcționarea lor nu este afectată de condițiile meteorologice, murdărie, praf, apă. O bicicletă cu frâne cu disc este necesară pentru cei care intenționează să călătorească pe teren accidentat.

Materialul și dimensiunea cadrului

Cadrul este partea principală a bicicletei. Nu poate fi schimbat ca roțile, frânele sau pedalele. Durata de viață a bicicletei și greutatea acesteia depind de aceasta.

Cadrul din oțel este puternic, fiabil, ieftin, amortizează bine vibrațiile și va trăi destul de mult timp.

Cadrul din aluminiu este la fel de fiabil ca și cadrul din oțel, doar mai ușor și mai scump. Durata lui de viață este cel puțin 10 ani.

Cadrele de Carbon și titan sunt cadre ultraușoare pentru profesioniști.

Sfat! Toate bicicletele au o ajustare a înălțimii sau a dimensiunii cadrului. Alegeți întotdeauna dimensiunea cadrului în funcție de înălțimea și greutatea dvs., astfel încât să puteți călători confortabil fără dureri de spate și picioare.

PREȚ ȘI MARCĂ

Atunci când alegeți o bicicletă, trebuie să vă concentrați doar pe producătorii de încredere, despre care puteți găsi o mulțime de informații pe Internet. În Moldova, bicicletele sunt reprezentate de marca belarusă Aist, cea rusă Stels, italiană Formula și ucraineană Discovery. Acestea sunt companii care s-au angajat în producția de biciclete de diferite tipuri și în diferite categorii de prețuri.

Bicicletele de până la 4000 lei sunt de obicei cele mai simple biciclete pentru  oraș.

Bicicletele de la 4.000 la 8.000 lei sunt biciclete entry-level și mid-level cu mai multe viteze.

Bicicletele de la 8000 lei și mai sus sunt deja biciclete de nivel înalt cu mai multe viteze și cu echipamente avansate.

Și acum că știți la ce trebuie să atrageți atenția atunci când alegeți o bicicletă, puteți accesa pagina Transport sau puteți contacta consultanții noștri.

 

19 Iunie 2021, 12:51
Sfaturi utile

Cum să alegi o tabletă?

Cum să alegi o tabletă?

19 Iunie 2021, 12:51
Cum să alegi o tabletă?

Sistemul de operare

În tabletele din ultimii ani de producție se utilizează 2 sisteme de operare principale:

iOS este folosit numai pe gadget-urile Apple și este perfect optimizat. Suportă orice dispozitive de stocare externe. Este simplu și ușor de utilizat, dar necesită adesea instalarea de aplicații suplimentare, dintre care multe sunt contra plată.

Android este cel mai confortabil de utilizat și este bine cunoscut de mulți proprietari de smartphone-uri. Vă permite să vă conectați la un PC desktop, acceptat de actualizările regulate. Android este bun pentru divertisment, iOS este prerogativa proprietarilor de dispozitive scumpe "apple" care preferă un ecosistem închis pentru dispozitivele lor.

Display-ul

În prezent, există tablete cu următorii parametri ai diagonalei:

Până la 8 inch. Mic, compact, ușor. Se potrivesc bine în mână. Astfel de dispozitive pot fi transportate într-un buzunar de sacou sau într-o pungă mică. Dezavantajul este performanța scăzută și rezoluția redusă a ecranului.

De la 8.01 la 11 inch. Modelele sunt de dimensiuni medii și cântăresc 500-600 g se caracterizează printr-o rezoluție mai mare a ecranului și o performanță mai bună. Cel mai adesea suportă tehnologia 3G/4G, dar rareori au un modul conversațional.

Peste 11 inch. Modele masive ce au mai mult de 650 g. Ele se caracterizează printr-o imagine de înaltă performanță. Display-ul găzduiește mai multe informații prin extinderea zonei de lucru.

Rezoluția ecranului. Cu cât este mai mare, cu atât imaginea va fi mai bună. Acest lucru se aplică oricărui conținut: text, grafică și video.

Rezoluția standard pentru un ecran de șapte inci este de 1024×600 pixeli, iar pentru o tabletă cu diagonala de 9,7" — 1024×768 pixeli. Video în calitate HD 1080 poate fi obținut numai la o rezoluție de 1920×1080 pixeli.

Tipul Ecran

Calitatea imaginii este, de asemenea, afectată de tipul de ecran sau de matrice.

Matricea IPS se caracterizează prin reproducerea naturală a culorilor. Nu afectează atât de mult ochii.

Camerele

Camera principală. Este folosită pentru fotografiere și videografie, plus prezența sa induce faptul că tableta poate fi folosită drept cameră foto. Tabletele actuale sunt disponibile cu un număr diferit de megapixeli ai camerei-de la 2 MP la 8-12 MP, deci dacă calitatea fotografiei este importantă pentru dvs., atunci acordați atenție acestui parametru.

Trebuie remarcat faptul, camera de 8 megapixeli a tabletei va reda  mai rău decât o cameră cu aceleași caracteristici a unui telefon, totul din cauza obiectivului mic și matricei mici.

Camera frontală. Este folosită numai pentru comunicarea video, deoarece calitatea filmării este inferioară celei principale. Numărul de pixeli din acesta nu este atât de mare — de la 0,3 Mp la 8 MP, dar pentru conferințe video nu este necesar mai mult.

Memoria RAM

Acesta determină performanța tabletei, precum și câte aplicații au fost instalate pe ea de către producător și desigur câte aplicații pot fi utilizate simultan.

Conexiuni

USB . Protocolul dat vă va permite să conectați dispozitive externe prin USB, cum ar fi unitățile flash, acest fapt simplifică foarte mult lucrul cu datele. De exemplu, puteți conecta o unitate flash USB și puteți reda un film din ea. În plus, puteți conecta un modem 3G, hard disk-uri, o tastatură externă, mouse etc. 

Bluetooth. Această tehnologie vă permite, de asemenea, să faceți schimb de date cu diferite dispozitive, dar la o distanță mică, precum și să conectați căști fără fir.

NFC. Oarecum este similar cu Bluetooth în funcționalitate. NFC este o tehnologie de comunicații fără fir cu rază scurtă de acțiune. NFC permite două dispozitive să facă schimb de date la o distanță de cel mult 10 cm (Bluetooth atinge teoretic 100 m). În plus, puteți efectua plățile utilizând NFC;

Autonomia și procesorul

Capacitatea mare a bateriei nu spune prea multe. Desigur, cu atât mai mult — cu atât mai bine, dar în plus față de numărul de mAh, trebuie să acordați atenție sistemului și procesorului tabletei. Chipset-urile moderne și sistemul de operare sunt mai bine optimizate și ajută dispozitivul să cheltuiască mai puțină energie pentru sarcinile de fundal. În 2021, ar trebui să alegeți modele pe Android 9 și versiuni mai moderne.

Producătorul și segmentul de preț

Tabletele conform acestui criteriu pot fi împărțite în două tipuri:de buget, costul cărora ajunge la 5000 de lei, acestea sunt gadget-uri ale mărcii Blackview. Cele mai scumpe sunt tabletele unor giganți precum Apple și Samsung, prețul acestor dispozitive pornesc de la 7000 lei.

 

16 Iunie 2021, 17:32
Sfaturi utile

Cum să alegi un umidificator?

Cum să alegi un umidificator?

16 Iunie 2021, 17:32
Cum să alegi un umidificator?

Tipuri de umidificatoare

Umidificatoarele de uz casnic, prezentate pe piața modernă, sunt de trei tipuri:

Umidificatoarele tradiționale umidifică aerul prin "suflarea" acestuia printr-o casetă, filtru sau alt obiect care este umezit abundent cu apă, astfel, el lucrează pe principiul evaporării naturale. Aceste dispozitive consumă relativ puțină energie electrică de la 20 la 60 W și moderat purifica aerul în timpul funcționării prin depunerea unor particole de praf în apă.

Umidificatoarele cu ultrasunete creează vapori reci  constând din cele mai mici particule de apă. "Măcinarea" apei se realizează folosind o membrană specială care oscilează la frecvențe înalte. Modelele cu ultrasunete consumă în medie nu mai mult de 50 W, au o performanță medie și uneori permit posibilitatea încălzirii apei. Aburul va fi astfel furnizat încălzit, iar camera nu va fi răcită.

Umidificatoarele cu abur asigură umidificarea aerului prin pulverizarea aburului fierbinte. Principiul de funcționare al unui astfel de dispozitiv este foarte simplu: apa este introdusă într-un recipient special în care este încălzită și evaporată. Un astfel de dispozitiv nu va necesita filtre speciale pentru curățare și va fi ușor de întreținut.

Dimensiunile dispozitivului și ușurința de utilizare

În ciuda faptului că un umidificator de uz casnic este un dispozitiv destul de simplu, caracteristicile sale de proiectare pot afecta în mod semnificativ confortul de funcționare. Cele mai frecvente operații atunci când lucrați cu un umidificator sunt umplerea rezervorului, precum și curățarea interiorului rezervorului și a părților dispozitivului care intră în contact cu apa. Prin urmare, înainte de a cumpăra dispozitivul, trebuie să-l răsuciți în mâini și să vă imaginați literalmente toate acțiunile pe care va trebui să le efectuați cu el: cum veți umple rezervorul, cum o să îl curățați, vă va fi confortabil? Etc.

Capacitatea rezervorului și consumul de apă

Pentru fiecare umidificator, puteți găsi caracteristici tehnice, cum ar fi debitul de apă și capacitatea rezervorului. Pe baza acestor date, va fi ușor să calculați cât timp dispozitivul poate funcționa fără realimentare și cât de multă apă va fi pulverizată în aer. De exemplu, dacă dispozitivul consumă 400 mililitri pe oră și are un rezervor de trei litri, atunci fără reumplerea rezervorului, dispozitivul va funcționa mai puțin de opt ore, acest lucru este destul de puțin: nici măcar suficient pentru a menține o umiditate confortabilă în timpul unui somn de 8 ore.

Spațiul deservit

Este evident că cu cât vaporizatorul este capabil să furnizeze mai multă apă aerului pe unitatea de timp, cu atât este mai mare volumul camerei pe care o poate servi. Pentru a determina ce volum al umidificatorului va fi optim pentru cameră, ar trebui să știți zona sa. De exemplu, pentru o cameră de 20 de metri pătrați, un volum de 4-5 litri va fi suficient, iar pentru 30 de metri, vă recomandăm să acordați atenție modelelor cu un rezervor cu o capacitate de 6-7 litri.

Funcții

Nivelul de zgomot este unul dintre criteriile cheie la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți un astfel de dispozitiv. Caracteristicile destul de bune sunt nivelul de zgomot de 25-30 dB

Ionizarea aerului dă un sentiment de curățenie și prospețime în cameră. Procesul este destul de simplu: sub influența curentului, aerul este ionizat, formând molecule-aeroane. Datorită acestora, aerul este umplut cu prospețime, schimbându-și compoziția chimică. Aeroionii îmbunătățesc concentrarea atenției, eficiența, imunitatea, asigură un somn sănătos.

Unele umidificatoare au funcția de aromatizare. Ele dau camerei un miros plăcut pentru atmosferă sau dezinfecție. Uleiurile aromatice trebuie turnate într-o capsulă specială încorporată în dispozitiv.

Multe modele au un girostat încorporat, care ajută la menținerea nivelului de umiditate definit de utilizator în cameră.

Tipul de Control

Modelele mai simple de umidificatoare sunt controlate folosind panoul de control integrat. Modelele mai avansate au o telecomandă. Este clar că a doua metodă va fi mult mai convenabilă și mai confortabilă. În cele din urmă, cele mai avansate dispozitive permit controlul de la distanță de pe un smartphone. Astfel de umidificatoare, de regulă, funcționează în cadrul unui singur sistem "smart home" și deschid oportunități destul de largi pentru proprietar.

Prețul și marca

Conform acestui criteriu, umidificatoarele de aer pot fi împărțite în două tipuri: low-cost, prețul cărora ajunge până la 1000 lei, acestea sunt umidificatoare de la producători precum Vitek și Xiaomi. Cele mai scumpe sunt umidificatoarele doi în unu de la Xiaomi SmartMi. Ele nu numai că umezesc aerul, ci și îl purifică. Prețul acestor dispozitive pornește de la 2000 de lei.

Acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție în primul rând, puteți începe să alegeți dispozitivul accesând pagina Electrocasnice din secțiunea Umidificatoare de aer sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

15 Iunie 2021, 12:17
Sfaturi utile

Cum să alegi un aspirator robot?

Cum să alegi un aspirator robot?

15 Iunie 2021, 12:17
Cum să alegi un aspirator robot?

Dimensiunile robotului

Majoritatea aspiratoarelor robot au formă circulară. Datorită acestui fapt, ele nu ating diverse obiecte de pe podea și evită colțurile. Cu cât robotul este mai mic, cu atât curăță mai bine în colțuri și sub mobilier. Dacă este important pentru dvs. ca aspiratorul să aspire sub pat, alegeți un model cu o înălțime de 6-8 cm (acest parametru este individual și depinde de înălțimea picioarelor mobilierului dvs.).

Tipul de curățare

Curățare uscată

Cele mai multe aspiratoare robot permit doar curățarea uscată — curăță gunoiul și praful cu perii rotative, apoi îl aspiră într-un recipient detașabil.

Curățare umedă

În ceea ce privește dispozitivele cu funcție de curățare umedă, acestea sunt echipate cu un recipient suplimentar de apă (uneori este combinat cu un recipient de praf miniatural). Apa dintr-un astfel de recipient cade pe o cârpă , ca urmare a faptului că robotul nu numai că poate aspira podeaua,ci și o șterge.

Volumul recipientului de praf

Pentru curățarea camerelor care ocupă o suprafață mică, sunt adecvate dispozitivele cu un colector de praf care deține 0,3-0,4 litri. pentru a curăța locuințe mai spațioase, sunt bine-venite dispozitivele cu containere cu un volum de 0,5 litri.

Puterea de aspirare

Modelele convenționale au o putere de aspirație de cel mult 20-22 W. Roboții mai scumpi se pot lăuda cu o putere de la 30 până la 35 W. Acest lucru este suficient pentru a îndepărta resturile mici și praful. Chiar și dispozitivele cu putere redusă pot face față în mod adecvat curățării pe parchet obișnuit sau laminat. Dar dacă se presupune că dispozitivul va aspira covorul sau dacă există animale de companie în casă, atunci este logic să acordați atenție modelelor mai puternice. 

Capacitatea și tipul bateriei

Capacitatea bateriilor și durata de funcționare a aspiratorului fără reîncărcare sunt lucruri direct legate. Un aspirator robot cu un timp de lucru de 40 de minute se va descurca, probabil, cu un mic apartament studio, dar chiar și pentru un apartament cu o cameră, acest lucru nu va fi suficient. De asemenea, rețineți, cu cât mai multe camere are apartamentul, cu atât mai multe șanse aspiratorul va avea de a se "pierde" și, prin urmare, poate dura mai mult timp pentru a curăța.

Aspiratoarele robot moderne funcționează pe baterie Li-Ion. Un dispozitiv cu o astfel de baterie poate face față curățării unei suprafețe mari într-o perioadă scurtă de timp.

Gestionarea robotului și conectarea la Wi-Fi

Modelele mai "avansate" vă permit să controlați robotul de la distanță — folosind o aplicație mobilă în imediata vecinătate (prin Bluetooth) sau de oriunde (dacă aveți o conexiune Wi-Fi). Aplicația mobilă adesea nu numai că duplică, ci și extinde capabilitățile telecomenzii. Cu aceasta, puteți nu numai să configurați rapid și ușor programul dispozitivului, ci și să verificați starea acestuia, să dați comanda pentru a începe sau a termina curățarea, să priviți harta camerei și așa mai departe.

Desigur, toate aceste caracteristici sunt departe de a fi obligatorii, dar dacă intenționați să automatizați curățarea casei la maxim sau, de exemplu, doriți ca un robot să aspire apartamentul în absența dvs., este mai bine să acordați atenție modelelor cu funcții similare.

Producătorul și segmentul de preț

Cele mai populare mărci de aspiratoare robot sunt Xiaomi și RoboRock. Prețurile pentru aceste aparate pornesc de la 4.000 de lei și ajung la 10.000 de lei. Prețul depinde de dimensiunea, puterea și funcțiile suplimentare ale dispozitivului.

 

14 Iunie 2021, 14:37
Sfaturi utile

Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

14 Iunie 2021, 14:37
Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

Tipul dispozitivului

Aparatele de aer condiționat de uz casnic pot de mai multe  tipuri:

Dispozitiv mobil. Sunt de obicei utilizate în cazul în care nu este posibil de a instala un dispozitiv staționar de aer conditionat — la țară, într-un apartament închiriat, etc. Pentru instalarea unui astfel de dispozitiv, este nevoie doar de o deschidere în perete sau în fereastra pentru instalarea țevei ondulate (este folosită pentru evacuarea aerului încălzit)

Sistemele Split constau din două blocuri, dintre care unul este situat în interiorul apartamentului, iar celălalt în exterior. Un astfel de aparat de aer condiționat este adesea echipat cu un sistem de purificare a aerului, poate încălzi aerul și are un set de moduri automate. În sistemele multi-split, pot exista mai multe unități interioare, dar toate sunt conectate la o singură unitate exterioară. Astfel de sisteme sunt potrivite pentru ventilarea mai multor încăperi simultan sau al unei săli mari.

Sistemul de tip canal este proiectat special pentru instalarea ascunsă și implică crearea unui sistem de ventilație ramificat (de regulă, acesta este plasat deasupra tavanului suspendat). Datorită acestui fapt, instalarea unei singure unități interioare poate asigura ventilarea mai multe încăperi simultan.

Modul de operare

Indiferent de tipul de aparat de aer condiționat, acesta poate răci și încălzi aerul. În multe sisteme split, unitățile exterioare pot funcționa la -7 °C. La temperaturi mai scăzute, puterea de încălzire scade și există riscul de înghețare a unității exterioare, dar unele modele invertoare pot încălzi camera chiar și atunci când temperatura este de -25 °C.

Capacitatea de răcire și suprafața maximă deservită

Există o regulă conform căreia un metru pătrat din zona camerei ar trebui să fie ventilată cu o putere de 100 W, deci cu cât suprafața camerei este mai mare, cu atât puterea dispozitivului ar trebui să fie mai mare. Într-un apartament obișnuit, cu o înălțime a tavanului de cel mult 3 m, trebuie utilizat cel puțin 1 kW sau 1000 W pentru fiecare 10 m². În consecință, dacă aparatul de aer condiționat este instalat într-o încăpere cu o suprafață de 20 m², este necesar să se ia în considerare modele cu minimum 2 kW sau 2000 W. De obicei, în instrucțiunile produsului se indică pentru câți metri pătrați este destinat aparatul de aer condiționat.

Sfat! Dacă în cameră există mai multe aparate electrice, în special calculatoare și echipamente periferice, atunci este mai bine să atrageți atenția la aparatele de aer condiționat cu o putere puțin mai mare.

Sistemul invertor

Aparatul de aer condiționat invertor este echipat cu un compresor cu o reglare lină a performanței, care este asigurată de un convertor de frecvență — invertor. Când utilizați acest sistem, compresorul nu se oprește, ci pur și simplu încetinește și oprește "înghețarea". În același timp, aparatul de aer condiționat va determina în mod constant temperatura aerului și dacă se schimbă într-o direcție mai mare, atunci viteza compresorului va crește pur și simplu.

Aparatele de aer condiționat invertor mențin temperatura mai precis, iar durata lor de viață este în medie mai lungă decât cea a celor convenționale. În plus, consumă mai puțină energie electrică. Dar ele sunt mai scumpe, iar dacă aveți nevoie de un dispozitiv de mare putere, atunci fiți pregătiți să scoateți din buzunar o sumă mai măricică. Pe de altă parte, este mai bine să plătiți o dată și să uitați de probleme pe mai mulți ani.

Caracteristici suplimentare

Dezumidificare. Acest mod face mai ușor de a tolera căldura toridă și previne răspândirea mucegaiului. Acum, în majoritatea aparatelor de aer condiționat, este prezentă această funcție.

Ventilație. Acest mod asigură circulația aerului în cameră. De regulă, compresorul și ventilatorul unității exterioare a sistemului split sunt oprite, numai cel intern funcționează.

Purificarea aerului. Filtrele sunt prezente în aproape fiecare aparat de aer condiționat. Ele blochează praful și particulele mai mari cum ar fi puful și părul. Filtrele trebuie îndepărtate și curățate cel puțin o dată la câteva luni.

Producătorul și segmentul de preț

Dispozitive bugetare. Această categorie include dispozitive care costă de la 4.000 de lei și până la 10.000 de lei. În această categorie puteți găsi aparate de aer condiționat de mărci precum: Midea, TCL, Shuft, Saturn.

Segmentul mediu de preț. Costul aparatelor de aer condiționat în segmentul de preț mediu variază de la 11.000 la 20.000 lei. Pentru acești bani, veți obține o gamă largă de funcționalități, performanțe excelente și calitate. Aici veți găsi aparate de aer condiționat de la branduri renumite precum Samsung, Hisense și TCL.

Segmentul Premium. Totul aici va fi cel mai inovator, cel mai puternic și cel mai bun. Acest segment include aparate de aer condiționat care costă mai mult de 22.000 de lei. Aici veți găsi aparate de aer condiționat de la un brand atât de faimos ca LG.

Acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție în primul rând, puteți începe să alegeți dispozitivul accesând pagina Electrocasnice din secțiunea Aparate de aer condiționat sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

9 Iunie 2021, 11:30
Sfaturi utile

Cum să alegi un monitor?

Cum să alegi un monitor?

9 Iunie 2021, 11:30
Cum să alegi un monitor?

REZOLUȚIE, DIAGONALA ECRANULUI

Diagonala și rezoluția ecranului sunt printre cei mai importanți parametri ai monitorului. Diagonala determină dimensiunea monitorului, iar rezoluția determină calitatea imaginii. Desigur, cu cât ecranul este mai mare, cu atât rezoluția ar trebui să fie mai mare și cu atât este mai mare prețul acestui monitor.

Pentru muncă și birou. Dacă intenționați să lucrați mai ales cu documente text și tabulare în timp ce stați la un birou acasă sau la birou, atunci căutați monitoare mici de până la 22". Pentru un monitor atât de mic, rezoluția HD va fi suficientă.

Pentru casă și petrecerea timpului liber. Dacă pe lângă lucrul cu documente sau căutarea de informații pe Internet, veți reda sau viziona filme, atunci este mai bine să alegeți un monitor mai mare cu diagonala de la 22" la 27" cu o rezoluție HD minimum de 1280x720.

Monitoare profesionale cu diagonala de la 27" până la 30". Astfel de monitoare sunt cel mai adesea alese de designeri, arhitecți, fotografi și toți cei care au nevoie de un ecran mare și o imagine de înaltă calitate. Acest monitor trebuie să aibă o rezoluție minimă de 2K.

Monitoare pentru jocuri cu o diagonală de 27 " și mai mare. Un astfel de ecran mare oferă o imersiune completă în atmosfera jocului. Dacă alegeți un monitor de jocuri mare, vă rugăm să rețineți că rezoluția ar trebui să fie de cel puțin 2K.

Sfat! Dacă cumpărați un monitor pentru jocuri cu suport 4K, atunci trebuie să aveți o placă video puternică care să funcționeze cu 4K.

TIPUL MATRICEI

Acesta este un alt parametru important la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un monitor. Matricea afectează calitatea imaginii și capacitățile monitorului. În prezent, trei tipuri de matrice sunt utilizate în producția de monitoare. Acestea sunt TN, IPS și VA.

Matricea TN. Monitoarele cu acest tip de matrice sunt cele mai rapide și în același timp ieftine. Dacă aveți nevoie de un monitor ieftin sau de un monitor pentru jocuri pe calculator unde timpul de reacție este important (shootere), atunci puteți alege un monitor cu o matrice TN.

Matricea IPS. Monitoarele cu matrice IPS se caracterizează printr-o reproducere îmbunătățită a culorilor și unghiuri largi de vizualizare. Dacă aveți nevoie de o opțiune universală care este convenabilă pentru a lucra, vizionați filme și să procesați grafică, atunci alegeți monitoare cu o matrice IPS.

Matricea VA și subtipurile sale MVA și PVA. Aceasta este o încrucișare între IPS și TN. Monitoarele cu matrice VA au o reproducere bună a culorilor, un contrast ridicat și detaliat. Este cel mai adesea folosit în monitoarele profesionale și cele pentru jocuri. Dacă aveți nevoie de un monitor bun pentru a lucra cu grafica, atunci ar trebui să alegeți un monitor cu o matrice VA.

RATA DE REFRESH A ECRANULUI

Rata de refresh a ecranului afectează netezimea schimbării imaginii pe ecran. Cu cât rata de actualizare este mai mare, cu atât imaginea va fi mai lină.

Dacă alegeți un monitor pentru lucrul normal cu documente, pentru filme și jocuri simple, atunci va fi potrivit un monitor cu o rată de actualizare de 60 Hz.

Pentru jocuri solicitante, alegeți un monitor de joc cu o rată de actualizare de 120 Hz sau mai mare.

PREȚ ȘI PRODUCĂTOR

Printre cei mai populari producători de monitoare se numără companii precum giganții coreeni Samsung și LG, companiile americane Dell, HP, Acer, taiwaneze, Benq, AOC, compania chineză Lenovo și Olandeză Philips. Aceștia sunt producători bine cunoscuți ale căror produse sunt de bună calitate și durabilitate. Aceste companii produc monitoare în diferite categorii de prețuri.

Monitoare bugetare. Această categorie include monitoarele care costă până la 6000 lei. Aici veți găsi monitoare mici pentru sarcini simple de zi cu zi, precum și monitoare mici pentru jocuri.

Segmentul mediu de preț. Acesta este raportul perfect preț-performanță. Costul monitoarelor în segmentul de preț mediu este cuprins între 6000 și 12000 lei. Dacă sunteți în căutarea unui monitor universal potrivit atât pentru muncă, cât și pentru petrecerea timpului liber, atunci alegeți unul din această categorie. De asemenea, aici puteți găsi opțiuni bune pentru monitoarele pentru jocuri.

Segmentul Premium. Tot ce este mai bun este aici și trebuie să plătiți pentru asta. Acestea sunt monitoare profesionale și pentru jocuri cu cea mai înaltă calitate a imaginii. Aceste monitoare vă vor oferi cea mai bună experiență de joc și o funcționare confortabilă.

Și acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție, puteți începe să alegeți monitorul perfect accesând pagina monitoarelor sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

1 Iunie 2021, 12:42
Noutăți SAMSUNG

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE- cel mai accesibil flagship

1 Iunie 2021, 12:42
Samsung Galaxy S20 FE

Fiecare din noi visează la un flagship, însă nu mereu suntem gata să scoatem din buzunar acea sumă măricică pe care o cer producătorii. Samsung Galaxy S20 FE- unește caracteristicile unui flagship și accesibilitatea.

Plastic mat, armat cu fibră de carbon, manoperă bună și plăcută la atingere. Unitatea de cameră aproape că nu iese în afară și poți utiliza dispozitivul fără husă. Dimensiunile smartphone-ului sunt de 159,8 × 74,5 × 8,4 mm, greutatea - 190 g. Diagonala ecranului este de 6,5 inch, rezoluția - FullHD+. Datorită ecranului Super AMOLED, urmărim o reproducere excelentă a culorilor, luminozitatea maximă fiind reglabilă în limite largi, ecranul funcționând la 120 Hz. Smartphone-ul este bun din punct de vedere al ergonomiei și este ușor de utilizat cu o singură mână. 

Bateria încorporată are o capacitate de 4500 mAh. Este inclusă încărcarea rapidă de 15W, iar până la 100% dispozitivul se încarcă în 99 de minute.

Galaxy S20 FE folosește un set de bază de trei camere: o cameră principală de 12 MP, o cameră cu unghi larg de 12 MP și un teleobiectiv de 8 MP cu zoom optic triplu și o cameră frontală de 32 MP.

Samsung Galaxy S20 FE utilizează un procesor Exynos 990. În timpul utilizării, smartphone-ul este foarte rapid, cu o interfață lină, și desigur, nu există întârzieri sau încetiniri. Există exact două opțiuni pentru memorie- de 6/128 și 8/256GB.

Samsung Galaxy S20 FE este potrivit pentru toți cei care își doresc un smartphone de top și în același timp vor să economisească ceva bani!

www.alo.md/l/Samsung-S20-FE 

Chișinău, şos. Munceşti 41 Lu - Vn: 09:00 - 20:00 Sb - Du: 09:00 - 19:00 Aici poți repara telefonul la service-centrul specializat Alo +373 22 02 21 62 +373 22 02 21 62 Crează traseu în Google Maps pentru a ajunge mai ușor
Chișinău, şos. Munceşti 41 Lu - Vn: 09:00 - 20:00 Sb - Du: 09:00 - 19:00 Aici poți repara telefonul la service-centrul specializat Alo +373 22 02 21 62 +373 22 02 21 62 Crează traseu în Google Maps pentru a ajunge mai ușor