Toate categoriile
Astăzi lucrăm  09:00 - 20:00
Blog
Toate noutățile
Sfaturi utile
Noutăți Xiaomi
Noutăți SAMSUNG
Noutăți APPLE
19 Iunie 2021, 12:51
Sfaturi utile

Cum să alegi o tabletă?

Cum să alegi o tabletă?

19 Iunie 2021, 12:51
Cum să alegi o tabletă?

Sistemul de operare

În tabletele din ultimii ani de producție se utilizează 2 sisteme de operare principale:

iOS este folosit numai pe gadget-urile Apple și este perfect optimizat. Suportă orice dispozitive de stocare externe. Este simplu și ușor de utilizat, dar necesită adesea instalarea de aplicații suplimentare, dintre care multe sunt contra plată.

Android este cel mai confortabil de utilizat și este bine cunoscut de mulți proprietari de smartphone-uri. Vă permite să vă conectați la un PC desktop, acceptat de actualizările regulate. Android este bun pentru divertisment, iOS este prerogativa proprietarilor de dispozitive scumpe "apple" care preferă un ecosistem închis pentru dispozitivele lor.

Display-ul

În prezent, există tablete cu următorii parametri ai diagonalei:

Până la 8 inch. Mic, compact, ușor. Se potrivesc bine în mână. Astfel de dispozitive pot fi transportate într-un buzunar de sacou sau într-o pungă mică. Dezavantajul este performanța scăzută și rezoluția redusă a ecranului.

De la 8.01 la 11 inch. Modelele sunt de dimensiuni medii și cântăresc 500-600 g se caracterizează printr-o rezoluție mai mare a ecranului și o performanță mai bună. Cel mai adesea suportă tehnologia 3G/4G, dar rareori au un modul conversațional.

Peste 11 inch. Modele masive ce au mai mult de 650 g. Ele se caracterizează printr-o imagine de înaltă performanță. Display-ul găzduiește mai multe informații prin extinderea zonei de lucru.

Rezoluția ecranului. Cu cât este mai mare, cu atât imaginea va fi mai bună. Acest lucru se aplică oricărui conținut: text, grafică și video.

Rezoluția standard pentru un ecran de șapte inci este de 1024×600 pixeli, iar pentru o tabletă cu diagonala de 9,7" — 1024×768 pixeli. Video în calitate HD 1080 poate fi obținut numai la o rezoluție de 1920×1080 pixeli.

Tipul Ecran

Calitatea imaginii este, de asemenea, afectată de tipul de ecran sau de matrice.

Matricea IPS se caracterizează prin reproducerea naturală a culorilor. Nu afectează atât de mult ochii.

Camerele

Camera principală. Este folosită pentru fotografiere și videografie, plus prezența sa induce faptul că tableta poate fi folosită drept cameră foto. Tabletele actuale sunt disponibile cu un număr diferit de megapixeli ai camerei-de la 2 MP la 8-12 MP, deci dacă calitatea fotografiei este importantă pentru dvs., atunci acordați atenție acestui parametru.

Trebuie remarcat faptul, camera de 8 megapixeli a tabletei va reda  mai rău decât o cameră cu aceleași caracteristici a unui telefon, totul din cauza obiectivului mic și matricei mici.

Camera frontală. Este folosită numai pentru comunicarea video, deoarece calitatea filmării este inferioară celei principale. Numărul de pixeli din acesta nu este atât de mare — de la 0,3 Mp la 8 MP, dar pentru conferințe video nu este necesar mai mult.

Memoria RAM

Acesta determină performanța tabletei, precum și câte aplicații au fost instalate pe ea de către producător și desigur câte aplicații pot fi utilizate simultan.

Conexiuni

USB . Protocolul dat vă va permite să conectați dispozitive externe prin USB, cum ar fi unitățile flash, acest fapt simplifică foarte mult lucrul cu datele. De exemplu, puteți conecta o unitate flash USB și puteți reda un film din ea. În plus, puteți conecta un modem 3G, hard disk-uri, o tastatură externă, mouse etc. 

Bluetooth. Această tehnologie vă permite, de asemenea, să faceți schimb de date cu diferite dispozitive, dar la o distanță mică, precum și să conectați căști fără fir.

NFC. Oarecum este similar cu Bluetooth în funcționalitate. NFC este o tehnologie de comunicații fără fir cu rază scurtă de acțiune. NFC permite două dispozitive să facă schimb de date la o distanță de cel mult 10 cm (Bluetooth atinge teoretic 100 m). În plus, puteți efectua plățile utilizând NFC;

Autonomia și procesorul

Capacitatea mare a bateriei nu spune prea multe. Desigur, cu atât mai mult — cu atât mai bine, dar în plus față de numărul de mAh, trebuie să acordați atenție sistemului și procesorului tabletei. Chipset-urile moderne și sistemul de operare sunt mai bine optimizate și ajută dispozitivul să cheltuiască mai puțină energie pentru sarcinile de fundal. În 2021, ar trebui să alegeți modele pe Android 9 și versiuni mai moderne.

Producătorul și segmentul de preț

Tabletele conform acestui criteriu pot fi împărțite în două tipuri:de buget, costul cărora ajunge la 5000 de lei, acestea sunt gadget-uri ale mărcii Blackview. Cele mai scumpe sunt tabletele unor giganți precum Apple și Samsung, prețul acestor dispozitive pornesc de la 7000 lei.

 

16 Iunie 2021, 17:32
Sfaturi utile

Cum să alegi un umidificator?

Cum să alegi un umidificator?

16 Iunie 2021, 17:32
Cum să alegi un umidificator?

Tipuri de umidificatoare

Umidificatoarele de uz casnic, prezentate pe piața modernă, sunt de trei tipuri:

Umidificatoarele tradiționale umidifică aerul prin "suflarea" acestuia printr-o casetă, filtru sau alt obiect care este umezit abundent cu apă, astfel, el lucrează pe principiul evaporării naturale. Aceste dispozitive consumă relativ puțină energie electrică de la 20 la 60 W și moderat purifica aerul în timpul funcționării prin depunerea unor particole de praf în apă.

Umidificatoarele cu ultrasunete creează vapori reci  constând din cele mai mici particule de apă. "Măcinarea" apei se realizează folosind o membrană specială care oscilează la frecvențe înalte. Modelele cu ultrasunete consumă în medie nu mai mult de 50 W, au o performanță medie și uneori permit posibilitatea încălzirii apei. Aburul va fi astfel furnizat încălzit, iar camera nu va fi răcită.

Umidificatoarele cu abur asigură umidificarea aerului prin pulverizarea aburului fierbinte. Principiul de funcționare al unui astfel de dispozitiv este foarte simplu: apa este introdusă într-un recipient special în care este încălzită și evaporată. Un astfel de dispozitiv nu va necesita filtre speciale pentru curățare și va fi ușor de întreținut.

Dimensiunile dispozitivului și ușurința de utilizare

În ciuda faptului că un umidificator de uz casnic este un dispozitiv destul de simplu, caracteristicile sale de proiectare pot afecta în mod semnificativ confortul de funcționare. Cele mai frecvente operații atunci când lucrați cu un umidificator sunt umplerea rezervorului, precum și curățarea interiorului rezervorului și a părților dispozitivului care intră în contact cu apa. Prin urmare, înainte de a cumpăra dispozitivul, trebuie să-l răsuciți în mâini și să vă imaginați literalmente toate acțiunile pe care va trebui să le efectuați cu el: cum veți umple rezervorul, cum o să îl curățați, vă va fi confortabil? Etc.

Capacitatea rezervorului și consumul de apă

Pentru fiecare umidificator, puteți găsi caracteristici tehnice, cum ar fi debitul de apă și capacitatea rezervorului. Pe baza acestor date, va fi ușor să calculați cât timp dispozitivul poate funcționa fără realimentare și cât de multă apă va fi pulverizată în aer. De exemplu, dacă dispozitivul consumă 400 mililitri pe oră și are un rezervor de trei litri, atunci fără reumplerea rezervorului, dispozitivul va funcționa mai puțin de opt ore, acest lucru este destul de puțin: nici măcar suficient pentru a menține o umiditate confortabilă în timpul unui somn de 8 ore.

Spațiul deservit

Este evident că cu cât vaporizatorul este capabil să furnizeze mai multă apă aerului pe unitatea de timp, cu atât este mai mare volumul camerei pe care o poate servi. Pentru a determina ce volum al umidificatorului va fi optim pentru cameră, ar trebui să știți zona sa. De exemplu, pentru o cameră de 20 de metri pătrați, un volum de 4-5 litri va fi suficient, iar pentru 30 de metri, vă recomandăm să acordați atenție modelelor cu un rezervor cu o capacitate de 6-7 litri.

Funcții

Nivelul de zgomot este unul dintre criteriile cheie la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți un astfel de dispozitiv. Caracteristicile destul de bune sunt nivelul de zgomot de 25-30 dB

Ionizarea aerului dă un sentiment de curățenie și prospețime în cameră. Procesul este destul de simplu: sub influența curentului, aerul este ionizat, formând molecule-aeroane. Datorită acestora, aerul este umplut cu prospețime, schimbându-și compoziția chimică. Aeroionii îmbunătățesc concentrarea atenției, eficiența, imunitatea, asigură un somn sănătos.

Unele umidificatoare au funcția de aromatizare. Ele dau camerei un miros plăcut pentru atmosferă sau dezinfecție. Uleiurile aromatice trebuie turnate într-o capsulă specială încorporată în dispozitiv.

Multe modele au un girostat încorporat, care ajută la menținerea nivelului de umiditate definit de utilizator în cameră.

Tipul de Control

Modelele mai simple de umidificatoare sunt controlate folosind panoul de control integrat. Modelele mai avansate au o telecomandă. Este clar că a doua metodă va fi mult mai convenabilă și mai confortabilă. În cele din urmă, cele mai avansate dispozitive permit controlul de la distanță de pe un smartphone. Astfel de umidificatoare, de regulă, funcționează în cadrul unui singur sistem "smart home" și deschid oportunități destul de largi pentru proprietar.

Prețul și marca

Conform acestui criteriu, umidificatoarele de aer pot fi împărțite în două tipuri: low-cost, prețul cărora ajunge până la 1000 lei, acestea sunt umidificatoare de la producători precum Vitek și Xiaomi. Cele mai scumpe sunt umidificatoarele doi în unu de la Xiaomi SmartMi. Ele nu numai că umezesc aerul, ci și îl purifică. Prețul acestor dispozitive pornește de la 2000 de lei.

Acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție în primul rând, puteți începe să alegeți dispozitivul accesând pagina Electrocasnice din secțiunea Umidificatoare de aer sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

15 Iunie 2021, 12:17
Sfaturi utile

Cum să alegi un aspirator robot?

Cum să alegi un aspirator robot?

15 Iunie 2021, 12:17
Cum să alegi un aspirator robot?

Dimensiunile robotului

Majoritatea aspiratoarelor robot au formă circulară. Datorită acestui fapt, ele nu ating diverse obiecte de pe podea și evită colțurile. Cu cât robotul este mai mic, cu atât curăță mai bine în colțuri și sub mobilier. Dacă este important pentru dvs. ca aspiratorul să aspire sub pat, alegeți un model cu o înălțime de 6-8 cm (acest parametru este individual și depinde de înălțimea picioarelor mobilierului dvs.).

Tipul de curățare

Curățare uscată

Cele mai multe aspiratoare robot permit doar curățarea uscată — curăță gunoiul și praful cu perii rotative, apoi îl aspiră într-un recipient detașabil.

Curățare umedă

În ceea ce privește dispozitivele cu funcție de curățare umedă, acestea sunt echipate cu un recipient suplimentar de apă (uneori este combinat cu un recipient de praf miniatural). Apa dintr-un astfel de recipient cade pe o cârpă , ca urmare a faptului că robotul nu numai că poate aspira podeaua,ci și o șterge.

Volumul recipientului de praf

Pentru curățarea camerelor care ocupă o suprafață mică, sunt adecvate dispozitivele cu un colector de praf care deține 0,3-0,4 litri. pentru a curăța locuințe mai spațioase, sunt bine-venite dispozitivele cu containere cu un volum de 0,5 litri.

Puterea de aspirare

Modelele convenționale au o putere de aspirație de cel mult 20-22 W. Roboții mai scumpi se pot lăuda cu o putere de la 30 până la 35 W. Acest lucru este suficient pentru a îndepărta resturile mici și praful. Chiar și dispozitivele cu putere redusă pot face față în mod adecvat curățării pe parchet obișnuit sau laminat. Dar dacă se presupune că dispozitivul va aspira covorul sau dacă există animale de companie în casă, atunci este logic să acordați atenție modelelor mai puternice. 

Capacitatea și tipul bateriei

Capacitatea bateriilor și durata de funcționare a aspiratorului fără reîncărcare sunt lucruri direct legate. Un aspirator robot cu un timp de lucru de 40 de minute se va descurca, probabil, cu un mic apartament studio, dar chiar și pentru un apartament cu o cameră, acest lucru nu va fi suficient. De asemenea, rețineți, cu cât mai multe camere are apartamentul, cu atât mai multe șanse aspiratorul va avea de a se "pierde" și, prin urmare, poate dura mai mult timp pentru a curăța.

Aspiratoarele robot moderne funcționează pe baterie Li-Ion. Un dispozitiv cu o astfel de baterie poate face față curățării unei suprafețe mari într-o perioadă scurtă de timp.

Gestionarea robotului și conectarea la Wi-Fi

Modelele mai "avansate" vă permit să controlați robotul de la distanță — folosind o aplicație mobilă în imediata vecinătate (prin Bluetooth) sau de oriunde (dacă aveți o conexiune Wi-Fi). Aplicația mobilă adesea nu numai că duplică, ci și extinde capabilitățile telecomenzii. Cu aceasta, puteți nu numai să configurați rapid și ușor programul dispozitivului, ci și să verificați starea acestuia, să dați comanda pentru a începe sau a termina curățarea, să priviți harta camerei și așa mai departe.

Desigur, toate aceste caracteristici sunt departe de a fi obligatorii, dar dacă intenționați să automatizați curățarea casei la maxim sau, de exemplu, doriți ca un robot să aspire apartamentul în absența dvs., este mai bine să acordați atenție modelelor cu funcții similare.

Producătorul și segmentul de preț

Cele mai populare mărci de aspiratoare robot sunt Xiaomi și RoboRock. Prețurile pentru aceste aparate pornesc de la 4.000 de lei și ajung la 10.000 de lei. Prețul depinde de dimensiunea, puterea și funcțiile suplimentare ale dispozitivului.

 

14 Iunie 2021, 14:37
Sfaturi utile

Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

14 Iunie 2021, 14:37
Cum să alegi un aparat de aer condiționat?

Tipul dispozitivului

Aparatele de aer condiționat de uz casnic pot de mai multe  tipuri:

Dispozitiv mobil. Sunt de obicei utilizate în cazul în care nu este posibil de a instala un dispozitiv staționar de aer conditionat — la țară, într-un apartament închiriat, etc. Pentru instalarea unui astfel de dispozitiv, este nevoie doar de o deschidere în perete sau în fereastra pentru instalarea țevei ondulate (este folosită pentru evacuarea aerului încălzit)

Sistemele Split constau din două blocuri, dintre care unul este situat în interiorul apartamentului, iar celălalt în exterior. Un astfel de aparat de aer condiționat este adesea echipat cu un sistem de purificare a aerului, poate încălzi aerul și are un set de moduri automate. În sistemele multi-split, pot exista mai multe unități interioare, dar toate sunt conectate la o singură unitate exterioară. Astfel de sisteme sunt potrivite pentru ventilarea mai multor încăperi simultan sau al unei săli mari.

Sistemul de tip canal este proiectat special pentru instalarea ascunsă și implică crearea unui sistem de ventilație ramificat (de regulă, acesta este plasat deasupra tavanului suspendat). Datorită acestui fapt, instalarea unei singure unități interioare poate asigura ventilarea mai multe încăperi simultan.

Modul de operare

Indiferent de tipul de aparat de aer condiționat, acesta poate răci și încălzi aerul. În multe sisteme split, unitățile exterioare pot funcționa la -7 °C. La temperaturi mai scăzute, puterea de încălzire scade și există riscul de înghețare a unității exterioare, dar unele modele invertoare pot încălzi camera chiar și atunci când temperatura este de -25 °C.

Capacitatea de răcire și suprafața maximă deservită

Există o regulă conform căreia un metru pătrat din zona camerei ar trebui să fie ventilată cu o putere de 100 W, deci cu cât suprafața camerei este mai mare, cu atât puterea dispozitivului ar trebui să fie mai mare. Într-un apartament obișnuit, cu o înălțime a tavanului de cel mult 3 m, trebuie utilizat cel puțin 1 kW sau 1000 W pentru fiecare 10 m². În consecință, dacă aparatul de aer condiționat este instalat într-o încăpere cu o suprafață de 20 m², este necesar să se ia în considerare modele cu minimum 2 kW sau 2000 W. De obicei, în instrucțiunile produsului se indică pentru câți metri pătrați este destinat aparatul de aer condiționat.

Sfat! Dacă în cameră există mai multe aparate electrice, în special calculatoare și echipamente periferice, atunci este mai bine să atrageți atenția la aparatele de aer condiționat cu o putere puțin mai mare.

Sistemul invertor

Aparatul de aer condiționat invertor este echipat cu un compresor cu o reglare lină a performanței, care este asigurată de un convertor de frecvență — invertor. Când utilizați acest sistem, compresorul nu se oprește, ci pur și simplu încetinește și oprește "înghețarea". În același timp, aparatul de aer condiționat va determina în mod constant temperatura aerului și dacă se schimbă într-o direcție mai mare, atunci viteza compresorului va crește pur și simplu.

Aparatele de aer condiționat invertor mențin temperatura mai precis, iar durata lor de viață este în medie mai lungă decât cea a celor convenționale. În plus, consumă mai puțină energie electrică. Dar ele sunt mai scumpe, iar dacă aveți nevoie de un dispozitiv de mare putere, atunci fiți pregătiți să scoateți din buzunar o sumă mai măricică. Pe de altă parte, este mai bine să plătiți o dată și să uitați de probleme pe mai mulți ani.

Caracteristici suplimentare

Dezumidificare. Acest mod face mai ușor de a tolera căldura toridă și previne răspândirea mucegaiului. Acum, în majoritatea aparatelor de aer condiționat, este prezentă această funcție.

Ventilație. Acest mod asigură circulația aerului în cameră. De regulă, compresorul și ventilatorul unității exterioare a sistemului split sunt oprite, numai cel intern funcționează.

Purificarea aerului. Filtrele sunt prezente în aproape fiecare aparat de aer condiționat. Ele blochează praful și particulele mai mari cum ar fi puful și părul. Filtrele trebuie îndepărtate și curățate cel puțin o dată la câteva luni.

Producătorul și segmentul de preț

Dispozitive bugetare. Această categorie include dispozitive care costă de la 4.000 de lei și până la 10.000 de lei. În această categorie puteți găsi aparate de aer condiționat de mărci precum: Midea, TCL, Shuft, Saturn.

Segmentul mediu de preț. Costul aparatelor de aer condiționat în segmentul de preț mediu variază de la 11.000 la 20.000 lei. Pentru acești bani, veți obține o gamă largă de funcționalități, performanțe excelente și calitate. Aici veți găsi aparate de aer condiționat de la branduri renumite precum Samsung, Hisense și TCL.

Segmentul Premium. Totul aici va fi cel mai inovator, cel mai puternic și cel mai bun. Acest segment include aparate de aer condiționat care costă mai mult de 22.000 de lei. Aici veți găsi aparate de aer condiționat de la un brand atât de faimos ca LG.

Acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție în primul rând, puteți începe să alegeți dispozitivul accesând pagina Electrocasnice din secțiunea Aparate de aer condiționat sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

9 Iunie 2021, 11:44
Sfaturi utile

Temperaturile cresc, prețurile scad!

Temperaturile cresc, prețurile scad!

9 Iunie 2021, 11:44
Temperaturile cresc, prețurile scad!

Ia cu tine dispoziția bună și vino pe 11, 12 și 13 iunie în or. Fălești str. Mihai Eminescu 7 să sărbătorim împreună începutul sezonului estival!

Am pregătit cadouri, reduceri de până la 30% și oferta credit 0% la o gamă largă de produse!  

Te așteaptă reduceri la:

Mașini de spălat – până la -10%

Frigidere – până la -5%

Televizoare - până la  - 7%

Laptopuri – până la -15%

Calculatoare - până la -15% 

Tablete - până la -20% 

Biciclete - până la -10% 

 

Toți vizitatorii noștri în aceste 3 zile vor primi câte 1000 de lei pe bonus card!

 

Desigur, ce sărbătoare poate fi fără cadouri.

Pentru ultima zi a promoției am pregătit cadouri pentru orice cumpărător. 

Participă la tombola noastră și ai șansă să câștigi premiul mare: o mașină de tocat carne!

Te așteptăm cu drag!

Să petrecem împreună!

 

9 Iunie 2021, 11:30
Sfaturi utile

Cum să alegi un monitor?

Cum să alegi un monitor?

9 Iunie 2021, 11:30
Cum să alegi un monitor?

REZOLUȚIE, DIAGONALA ECRANULUI

Diagonala și rezoluția ecranului sunt printre cei mai importanți parametri ai monitorului. Diagonala determină dimensiunea monitorului, iar rezoluția determină calitatea imaginii. Desigur, cu cât ecranul este mai mare, cu atât rezoluția ar trebui să fie mai mare și cu atât este mai mare prețul acestui monitor.

Pentru muncă și birou. Dacă intenționați să lucrați mai ales cu documente text și tabulare în timp ce stați la un birou acasă sau la birou, atunci căutați monitoare mici de până la 22". Pentru un monitor atât de mic, rezoluția HD va fi suficientă.

Pentru casă și petrecerea timpului liber. Dacă pe lângă lucrul cu documente sau căutarea de informații pe Internet, veți reda sau viziona filme, atunci este mai bine să alegeți un monitor mai mare cu diagonala de la 22" la 27" cu o rezoluție HD minimum de 1280x720.

Monitoare profesionale cu diagonala de la 27" până la 30". Astfel de monitoare sunt cel mai adesea alese de designeri, arhitecți, fotografi și toți cei care au nevoie de un ecran mare și o imagine de înaltă calitate. Acest monitor trebuie să aibă o rezoluție minimă de 2K.

Monitoare pentru jocuri cu o diagonală de 27 " și mai mare. Un astfel de ecran mare oferă o imersiune completă în atmosfera jocului. Dacă alegeți un monitor de jocuri mare, vă rugăm să rețineți că rezoluția ar trebui să fie de cel puțin 2K.

Sfat! Dacă cumpărați un monitor pentru jocuri cu suport 4K, atunci trebuie să aveți o placă video puternică care să funcționeze cu 4K.

TIPUL MATRICEI

Acesta este un alt parametru important la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un monitor. Matricea afectează calitatea imaginii și capacitățile monitorului. În prezent, trei tipuri de matrice sunt utilizate în producția de monitoare. Acestea sunt TN, IPS și VA.

Matricea TN. Monitoarele cu acest tip de matrice sunt cele mai rapide și în același timp ieftine. Dacă aveți nevoie de un monitor ieftin sau de un monitor pentru jocuri pe calculator unde timpul de reacție este important (shootere), atunci puteți alege un monitor cu o matrice TN.

Matricea IPS. Monitoarele cu matrice IPS se caracterizează printr-o reproducere îmbunătățită a culorilor și unghiuri largi de vizualizare. Dacă aveți nevoie de o opțiune universală care este convenabilă pentru a lucra, vizionați filme și să procesați grafică, atunci alegeți monitoare cu o matrice IPS.

Matricea VA și subtipurile sale MVA și PVA. Aceasta este o încrucișare între IPS și TN. Monitoarele cu matrice VA au o reproducere bună a culorilor, un contrast ridicat și detaliat. Este cel mai adesea folosit în monitoarele profesionale și cele pentru jocuri. Dacă aveți nevoie de un monitor bun pentru a lucra cu grafica, atunci ar trebui să alegeți un monitor cu o matrice VA.

RATA DE REFRESH A ECRANULUI

Rata de refresh a ecranului afectează netezimea schimbării imaginii pe ecran. Cu cât rata de actualizare este mai mare, cu atât imaginea va fi mai lină.

Dacă alegeți un monitor pentru lucrul normal cu documente, pentru filme și jocuri simple, atunci va fi potrivit un monitor cu o rată de actualizare de 60 Hz.

Pentru jocuri solicitante, alegeți un monitor de joc cu o rată de actualizare de 120 Hz sau mai mare.

PREȚ ȘI PRODUCĂTOR

Printre cei mai populari producători de monitoare se numără companii precum giganții coreeni Samsung și LG, companiile americane Dell, HP, Acer, taiwaneze, Benq, AOC, compania chineză Lenovo și Olandeză Philips. Aceștia sunt producători bine cunoscuți ale căror produse sunt de bună calitate și durabilitate. Aceste companii produc monitoare în diferite categorii de prețuri.

Monitoare bugetare. Această categorie include monitoarele care costă până la 6000 lei. Aici veți găsi monitoare mici pentru sarcini simple de zi cu zi, precum și monitoare mici pentru jocuri.

Segmentul mediu de preț. Acesta este raportul perfect preț-performanță. Costul monitoarelor în segmentul de preț mediu este cuprins între 6000 și 12000 lei. Dacă sunteți în căutarea unui monitor universal potrivit atât pentru muncă, cât și pentru petrecerea timpului liber, atunci alegeți unul din această categorie. De asemenea, aici puteți găsi opțiuni bune pentru monitoarele pentru jocuri.

Segmentul Premium. Tot ce este mai bun este aici și trebuie să plătiți pentru asta. Acestea sunt monitoare profesionale și pentru jocuri cu cea mai înaltă calitate a imaginii. Aceste monitoare vă vor oferi cea mai bună experiență de joc și o funcționare confortabilă.

Și acum când știți la ce trebuie să atrageți atenție, puteți începe să alegeți monitorul perfect accesând pagina monitoarelor sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

1 Iunie 2021, 12:42
Noutăți SAMSUNG

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE- cel mai accesibil flagship

1 Iunie 2021, 12:42
Samsung Galaxy S20 FE

Fiecare din noi visează la un flagship, însă nu mereu suntem gata să scoatem din buzunar acea sumă măricică pe care o cer producătorii. Samsung Galaxy S20 FE- unește caracteristicile unui flagship și accesibilitatea.

Plastic mat, armat cu fibră de carbon, manoperă bună și plăcută la atingere. Unitatea de cameră aproape că nu iese în afară și poți utiliza dispozitivul fără husă. Dimensiunile smartphone-ului sunt de 159,8 × 74,5 × 8,4 mm, greutatea - 190 g. Diagonala ecranului este de 6,5 inch, rezoluția - FullHD+. Datorită ecranului Super AMOLED, urmărim o reproducere excelentă a culorilor, luminozitatea maximă fiind reglabilă în limite largi, ecranul funcționând la 120 Hz. Smartphone-ul este bun din punct de vedere al ergonomiei și este ușor de utilizat cu o singură mână. 

Bateria încorporată are o capacitate de 4500 mAh. Este inclusă încărcarea rapidă de 15W, iar până la 100% dispozitivul se încarcă în 99 de minute.

Galaxy S20 FE folosește un set de bază de trei camere: o cameră principală de 12 MP, o cameră cu unghi larg de 12 MP și un teleobiectiv de 8 MP cu zoom optic triplu și o cameră frontală de 32 MP.

Samsung Galaxy S20 FE utilizează un procesor Exynos 990. În timpul utilizării, smartphone-ul este foarte rapid, cu o interfață lină, și desigur, nu există întârzieri sau încetiniri. Există exact două opțiuni pentru memorie- de 6/128 și 8/256GB.

Samsung Galaxy S20 FE este potrivit pentru toți cei care își doresc un smartphone de top și în același timp vor să economisească ceva bani!

www.alo.md/l/Samsung-S20-FE 

31 Mai 2021, 17:14
Noutăți Xiaomi

Blackview BV9100

Blackview BV9100- un monstru rezistent și longeviv!

31 Mai 2021, 17:14
Blackview BV9100

Principala dilemă a smartphone-urilor moderne este rezistența slabă la situații neplăcute și autonomia mică. Ce ar fi să ai un smartphone puternic, cu o baterie longevivă și în același timp funcțional? Noul Blackview BV9100 te va cuceri de la prima vedere, doar uite ce ți-a  pregătit acest monstru!

În smartphone-ul dat se utilizează un display IPS cu unghiuri de vizualizare bune, diagonala  este de 6.3" și rezoluția de 2430×1080 pixeli.

Dimensiunile smartphone-ului sunt masive de aproape 408g, acest lucru se datorează parțial bateriei, cu o capacitate de 13.000 mAh. În modul mixt de utilizare, va funcționa timp de aproximativ 22 de ore. Într-un scenariu normal de utilizare aceasta sunt 2-3 zile de funcționare. La sarcină maximă, va funcționa timp de 15 ore. Suportă 30W încărcare rapidă.

Smartphone-ul are 2 camere în partea de spate, una principală de 16 MP și alta de 0,3MP. Camera frontală este de 16 MP. 

Smartphone-ul are la bază un procesor MediaTek MT6765. Sunt disponibile 4 GB RAM și 64 GB memorie internă. Pentru prima dată în telefoanele cu protecție înaltă este implementată funcția NFC, aceasta vă va permite să efectuați plăți fără contact.

Blackview BV9100 îți va oferi o durată lungă de viață a bateriei și protecție împotriva umezelii, precum și căderi și să nu uităm că acest telefon este și bine echipat din punct de vedere tehnic.

www.alo.md/l/BV-9100 

31 Mai 2021, 12:15
Noutăți Xiaomi

Xiaomi RedMi Note 10S

Xiaomi RedMi Note 10S- atrăgător la exterior, perfect la interior!

31 Mai 2021, 12:15
Xiaomi RedMi Note 10S

Recent a fost prezentat noul Xiaomi RedMi Note 10S, care este asemănător cu smartphone-urile apărute recent, Redmi Note 10 și Redmi Note 10 Pro. Noul RedMi Note 10S reprezintă echilibrul perfect dintre cele două telefoane apărute înaintea lui. 

La exterior, acest model nu se diferă de versiunea anterioară Redmi Note 10 – aceeași carcasă din plastic, aceleași dimensiuni și același număr de camere.

Smartphone-ul este echipat cu un ecran AMOLED FHD + de înaltă calitate, cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli. Display-ul mai are și funcția DC Dimming, pentru protecția ochilor.

Dacă numărul și amplasarea camerelor nu diferă de modelele anterioare, atunci productivitatea lor da. Camera principală este de 64 MP, cea ultrawide de 8MP, și altele 2 macro și depth a câte 2 MP. Imaginile se primesc saturate, fără estompări și fără distorsiuni evidente. Un astfel de smartphone poate înlocui cu ușurință o cameră foto grea.

Redmi Note 10S este dotat cu un procesor diferit decât predecesorii săi - procesor actualizat MTK Helio G95. Acesta are o rată înaltă a productivității și desigur, după o lungă perioadă de utilizare smartphone-ul nu se încălzește foarte tare. 

Bateria de 5000mAh oferă o durată de viață relativ lungă a telefonului. După o încărcare completă,  Redmi 10S va putea trăi până la două zile într-un mod mixt de utilizare. Încărcătorul suportă  33 W, astfel, până la 100%, bateria se va încărca în aproximativ 75 de minute.

Cel mai important update în acest model este prezența funcției NFC, comparativ cu celelalte modele ale seriei, care fiind clasate mai sus în categoria de preț, nu o au implementată.

Dacă este să concluzionăm, atunci se observă că noul Xiaomi RedMi Note 10S este mijlocul de aur din toate punctele de vedere: funcționalitate, calitate și preț.

 

29 Mai 2021, 12:57
Sfaturi utile

Cum să alegi o pereche de căști fără fir?

Cum să alegi o pereche de căști fără fir?

29 Mai 2021, 12:57
Cum să alegi o pereche de căști fără fir?

TIPUL CĂȘTILOR

Mai întâi de toate, ar trebui să decideți tipul de căști. De care aveți nevoie de dimensiuni mari sau mici?

Căștile de dimensiuni mari sunt căști tradiționale mari, numai fără fir. Ele sunt purtate pe cap și acoperă complet urechile. Acest design vă permite să vă izolați de sunetele externe și să rămâneți singuri cu muzica. Majoritatea utilizatorilor cumpără astfel de căști din cauza izolării bune și a calității ridicate a sunetului. Ele pot fi folosite acasă, la serviciu și pe stradă. Cu toate acestea, astfel de căști nu pot fi puse într-un buzunar sau într-o geantă mică pentru doamne. Dacă compactitatea este importantă pentru dvs., atunci acordați atenție modelelor mici.

Căștile ce se pun în canal sunt cele mai numeroase și populare căști. Acestea sunt introduse în canalul urechii și ținute acolo datorită plăcuțelor din silicon. Datorită acestui design, căștile au o izolare fonică bună și un sunet detaliat. Dacă vă place să ascultați muzică pe drum spre muncă sau la sala de sport, atunci căștile date sunt o alegere excelentă. Ele sunt compacte, pot fi puse într-o pungă sau buzunar.

Căștile In-ear sunt difuzoare mici care se încadrează în ureche. Cele mai cunoscute Căști in – ear sunt Apple.

Sfat! Dacă vă este teamă că una dintre căști va cădea și se va pierde, puteți acorda atenție căștilor care sunt conectate între ele printr-un fir. Puteți scoate o cască din ureche în orice moment și să o lăsați agățată în jurul gâtului.

BLUETOOTH

Majoritatea căștilor wireless se conectează la un smartphone, laptop sau televizor utilizând o conexiune Bluetooth. Prin urmare, acordați atenție versiunii Bluetooth care este instalată în căști. Cu cât este mai nouă, cu atât sunetul va fi mai bun, cu atât mai puțină energie va fi cheltuită pentru transmiterea și recepția acestuia. Prin urmare, cu atât mai rar vă veți încărca căștile. De asemenea, cu cât Versiunea Bluetooth este mai nouă, cu atât raza de conectare este mai mare. Acest lucru vă permite să lăsați telefonul în camera de zi și să mergeți la bucătărie pentru a face o ceașcă de ceai în timp ce ascultați muzica preferată.

Autonomia

Acesta este unul dintre cei mai importanți parametri la care ar trebui să acordați atenție. Acest parametru determină în mare măsură cât de des veți încărca căștile.

Căștile de dimensiuni mari se pot lăuda cu cea mai mare autonomie – de la 10.

Căștile ce sunt legate printr-un fir sunt următoarele în clasamentul autonomiei. Acestea pot funcționa până la 7-8 ore pe o singură încărcare a bateriei.

Căștile complet wireless au o durată de viață de 3-5 ore de la o singură încărcare a bateriei. Inclus cu căștile este un case. Case-ul poate fi folosit nu numai pentru stocare, ci și pentru încărcarea căștilor. Acest lucru este foarte convenabil. În orice moment, puteți pune căștile în case și le puteți reîncărca, chiar dacă nu aveți acces la o priză.

Sfat! Căștile ce au case au o funcție de încărcare rapidă, ceea ce vă permite să obțineți încă 2-3 ore de viață a bateriei în 10-15 minute de încărcare.

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

Reducerea zgomotului. Dacă utilizați căști într-un birou zgomotos sau în transportul public, atunci acordați atenție prezenței anulării zgomotului. Porniți-l și sunteți lăsat singur cu muzica sau aruncați o privire mai atentă la căștile earphone sau la cele de dimensiuni mari.

Setul cu cască. Dacă utilizați căști pentru a vorbi la telefon, viber, telegram sau skype, atunci acordați atenție prezenței unui microfon încorporat.

Auto-pauză este o caracteristică utilă care se activează atunci când scoateți căștile din ureche. În acest caz, redarea muzicii se oprește și se aprinde numai atunci când întoarceți căștile la locul său. Util atunci când sunteți distras să vorbiți cu cineva.

Atingeri sau butoane mecanice pentru a controla redarea muzicii, acestea vă permit să comutați piese, opri redarea muzicii, sau să răspundeți la un apel fără a scoate telefonul din buzunar.

Controlul vocal vă permite să controlați căștile folosind comenzi vocale fără butoane.

Protecția contra apei. Dacă intenționați să utilizați căști în timpul activităților sportive în sala de gimnastică sau în aer liber, atunci acordați atenție acestui parametru.

PREȚ ȘI PRODUCĂTOR

Prețul și marca sunt parametri importanți la care majoritatea oamenilor acordă atenție. Dacă împărțiți căștile wireless în categorii de prețuri, veți observa că costul căștilor depinde de numărul de caracteristici suplimentare și de prestigiul mărcii.

Segmentul Premium. Prețul căștilor wireless premium pornește de la 2000 de lei. Pentru acest preț, obțineți căști cu cea mai bună calitate a sunetului, funcționalitate largă și design original. Și cel mai important, veți obține confort și durabilitate. În această categorie de preț, veți găsi căști de la gigantul coreean Samsung și corporația americană Apple.

Segmentul mediu de preț. În acest segment de preț, veți găsi modele care costă între 1000 și 2000 de lei. Acestea sunt căști de înaltă calitate, cu sunet bun, care sunt convenabile pentru utilizare în diferite condiții. Această categorie de preț include căști de la faimosul brand chinez Xiaomi, care este renumit pentru disponibilitatea și calitatea sa.

Segmentul bugetar. Acestea sunt căști care costă până la 1000 de lei. În acest segment, puteți găsi căști de înaltă calitate pentru utilizarea de zi cu zi, care vă vor servi cu credință mult timp. Acestea sunt căști wireless de la mărci precum Xiaomi, Hoco și Blackview.

Și acum că știți ce să căutați atunci când alegeți căști wireless, accesați pagina Căști Wireless sau utilizați serviciile consultanților noștri.

 

29 Mai 2021, 12:33
Noutăți SAMSUNG

Seria Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra- mult așteptatul update

29 Mai 2021, 12:33
Seria Samsung Galaxy S21

În sfârșit după un an greu și mult așteptatul update de la Samsung. Întâmpinați cele mai noi, cele mai uimitoare și cele mai fresh modele ale noii serii Samsung Galaxy S21. Flagship-uri ce nu fac compromisuri, au în dotare doar tot ce e mai bun pentru o experiență de neuitat.

Primul lucru ce atrage atenția este desigur design-ul acestor smartphone-uri. Linia emblematică Galaxy S, în acest an a stabilit "moda" pentru design-ul actualizat al camerelor principale.

Pentru noile dispozitive a fost ales un display Dynamic AMOLED 2X cu rata de refresh de 120Hz. Rata de refresh în acest an este adaptivă, adică se adaptează după content, însă această opțiune depinde de model. În Galaxy S21 și S21+, rata de refresh este de la 48 la 120Hz, iar la Galaxy S21 Ultra de la 10-120 Hz.

Camerele la Galaxy S21 și S21+ sunt asemănătoare cu cele la  S20 și S20+. Cu o singură excepție: în versiunea "plus", nu mai există un senzor ToF, acum setul de module este același. Camerele diferă la toate cele trei modele, la S21 și S21+  avem 3 camere de 64 MP și altele 2 a câte 12 MP și cea frontală de 10 MP. La S21 Ultra în primul rând avem 4 camere în loc de trei ca la modelele anterioare, cea principală este de tocmai 108 MP, 2 camere de 10 MP și încă una de 12 MP, cea pentru selfie e de tocmai 40 MP. 

Capacitatea bateriei la toate trei modele este diferită, însă una le este comun la toate, autonomie ridicată și încărcare rapidă. 

Toate cele trei flagship-uri au în dotare procesorul premial Qualcomm SM8350 Snapdragon 888, da da, vestitul procesor care deja a reușit să impresioneze o bună parte din utilizatori. Cu un astfel de suport la sigur vei avea de la smartphone un maxim de productivitate și experiențe plăcute în utilizare.

Ce model alegi tu? 

www.alo.md/l/Seria-Samsung-S21 

29 Mai 2021, 10:56
Noutăți SAMSUNG

Seria Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20, S20+ S20 Ultra- flagship-uri care te vor lăsa plăcut surprins

29 Mai 2021, 10:56
Seria Samsung Galaxy S20

A trecut aproape un an însă popularitatea flagship-urilor primăverii trecute nu poate fi umbrită de către nimeni! Niciodată nu a mai fost satisfăcut atât de perfect raportul dintre preț și calitate, desigur aceste smartphone-uri nu sunt din clasa de buget însă e atât de plăcut să te simți  încrezut când ai în mână un smartphone de top care îți oferă tot de ce ai nevoie, ba chiar și mai mult!

Modelele se diferențiază nu doar prin diagonală, ci și prin capacitatea bateriei, parametrii modulelor camerei, cantitatea de memorie internă și culorile disponibile. 

Ecranul la toate cele trei modele sunt identice, ele au display  AMOLED. Gradul de îndoire a ecranului la margini fiind redus. O atenție deosebită trebuie acordată ratei de refresh de 120Hz, care este concepută pentru a mări calitatea imaginii redate.

O mare diferență la aceste trei modele este în ceea ce privește camerele și dacă la S20 și S20+ nu se observă mari diferențe, atunci S20 Ultra se deosebește mult de cele precedente. Lentilele teleobiective au primit fotosenzori mai moderni cu o rezoluție de 64 MP (S20, S20+) și oferă acum zoom hibrid. Galaxy S20 acceptă zoom 12x, în timp ce S20 + și S20 Ultra au zoom 30x și respectiv 100x. Spre deosebire de celelalte două modele, S20 Ultra conține cel mai recent fotosenzor cu o rezoluție de 108 MP. Toate trei modele pot filma în 8K (7680 x 4320). Camera frontală acceptă filmări în 4K.

Toate trei au în dotare unul și același procesor Snapdragon 865, el va asigura o productivitate înaltă și desigur această decizie a producătorului de a adăuga dispozitivelor un astfel de procesor le face și econome din punct de vedere a energiei.

Fiecare model are o capacitate diferită a bateriei de 4000 mAh(S20), 4500mAh(S20+) și de 5000 mAh(S20 Ultra), deci cum este primit pentru un flagship, vei avea o autonomie sporită cu aceste modele.

Dacă e să vorbim despre design, el impresionează de la prima vedere, S20 și S20+ sunt disponibile într-o gamă mai variată de culori comparativ cu S20 Ultra.

Fiecare dispozitiv în parte din acest trio este bun în felul său, pe care îl vei alege tu?

www.alo.md/l/Seria-Samsung-S20 

25 Mai 2021, 16:36
Sfaturi utile

Cum alegi o cameră de bord?

Cum alegi o cameră de bord?

25 Mai 2021, 16:36
Cum alegi o cameră de bord?

CALITATEA ÎNREGISTRĂRII

Primul lucru la care ar trebui să atrageți atenția atunci când alegeți o cameră de bord este calitatea înregistrării.

Rezoluția Video

Acest parametru afectează claritatea și detaliile videoclipului. Înregistratoarele video moderne înregistrează în rezoluție HD, FullHD, 2k, 4k

HD (1280x720) este rezoluția de bază care vă permite să vedeți plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor la o distanță de câțiva metri.

FullHD (1920x1080) este cea mai bună opțiune în ceea ce privește prețul și calitatea. Imaginile video în rezoluție FullHD vă permit să vizualizați plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor care se deplasează la o distanță de 10-12 m.

2K și 4K (2560 × 1440) și (3840 × 2160) – aceste camere se pot lăuda cu o calitate uimitoare a înregistrării, puteți vedea chiar și cele mai mici detalii. Cu toate acestea ele sunt mai scumpe decât camerele simple de bord. Dacă bugetul dvs. vă permite, luațile și cu siguranță nu veți regreta.

Sfat! Acordați atenție la un parametru, cum ar fi numărul de cadre pe secundă sau fps. Cu cât este mai mare acest indicator, cu atât mai bine. Valoarea optimă este de 30 de cadre pe secundă.

Unghiul de vizualizare

Acesta este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți o cameră de bord. Cu cât este mai larg, cu atât mai multe obiecte intră în cadru. Înregistratoarele video moderne sunt disponibile cu un unghi de vizualizare de la 70 la 170°. La 70°, veți vedea doar ceea ce este în fața mașinii. La 170°, veți vedea ce se întâmplă pe părțile laterale ale mașinii, dar imaginea va fi foarte distorsionată la margini. Unghiul optim de vizualizare este de la 120°-140°, el vă permite să capturați mai multe benzi și drumuri fără distorsiuni semnificative.

Fiabilitatea

Al doilea lucru la care trebuie să atrageți atenția este fiabilitatea. El vă asigură înregistrarea și salvarea înregistrărilor.

Carduri de memorie

Majoritatea modelelor de înregistratoare video salvează toate înregistrările făcute pe un card de memorie micro SD. Un card de memorie selectat corespunzător asigură funcționarea fiabilă și stabilă a gadget-ului.

Atenție la capacitatea maximă a cardului de memorie acceptat de dispozitiv. Cu cât calitatea înregistrării este mai mare, cu atât capacitatea cardului de memorie ar trebui să fie mai mare. Pentru dispozitivele moderne, ar trebui să alegeți carduri de memorie cu o capacitate de cel puțin 32 GB.

Dacă camera înregistrează video în 4K sau captează coordonatele și alte date din videoclip, este mai bine să alegeți o cartelă de memorie cu volumul maxim permis.

Sfat! Când alegeți un card de memorie, acordați atenție clasei sale de viteză. Pentru funcționarea stabilă a dispozitivului, ar trebui să alegeți un card de memorie de cel puțin clasa 10.

Înregistrare ciclică

Camera de bord stochează toate înregistrările în fișiere mici ce au o durată între 1 și 5 minute. Când spațiul de memorie se termină, noile intrări sunt salvate deasupra celor vechi. Aceasta asigură înregistrarea ciclică continuă. Prezența unui senzor G (senzor de impact) vă permite să înregistrați impacturi și coliziuni și să înregistrați un fișier cu un accident rutier într-un folder separat. Din acest folder, videoclipul poate fi șters doar manual, astfel încât să puteți fi sigur că înregistrarea din accident va fi stocată în siguranță și nu va fi ștearsă în niciun caz.

Sfat! Asigurați-vă că reglați sensibilitatea senzorului de impact astfel încât să nu reacționeze la gropile de pe șosea și la denivelările de viteză. În caz contrar, astfel de înregistrări vor umple toată memoria, fără a lăsa spațiu pentru fișierele cu adevărat importante.

Bateria

Unele modele sunt echipate cu o baterie încorporată cu o capacitate de 240 până la 600 mAh. Durata de viață a bateriei de 10-20 de minute și este necesară pentru a opri și salva corect înregistrarea după o întrerupere a alimentării, din cauza unui accident.

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

Ecran încorporat

Camerele de bord sunt disponibile cu sau fără ecran. Cele fără ecran ocupă mai puțin spațiu în mașină și costă mai puțin. Însă cele cu ecran sunt mai ușor de configurat, de asemenea vă permite să vizualizați videoclipul pe ecranul dispozitivului sau să afișați înregistrarea unui ofițer de poliție rutieră.

Wi-Fi

Unele dispozitive sunt echipate cu un modul Wi-Fi, care vă permite să îl conectați la smartphone, aceasta este o alternativă la ecranul încorporat. 

GPS

Unele camere de bord sunt echipate cu un modul GPS care determină coordonatele și viteza mașinii și le înregistrează, ceea ce este important atunci când analizăm situațiile rutiere. De asemenea, în unele modele de înregistratoare video, prezența unui modul GPS vă permite să activați sistemul ADAS. ADAS este un sistem de asistență a șoferului care vă va avertiza despre părăsirea benzii sau despre o abordare periculoasă a unei alte mașini.

Cameră cu vedere din spate

Unele modele vă permit să conectați o cameră retrovizoare suplimentară. Este atașat la geamul din spate și surprinde tot ce se întâmplă în spatele mașinii. Camera de vedere din spate facilitează parcarea și vă protejează din toate părțile mașina.

Prețul

Atunci când alegeți o cameră de bord după preț, acordați atenție faptului că și dispozitivele ieftine se descurcă perfect cu funcția lor principală-înregistrarea video. 

Înregistratoarele video bugetare de până la 1000 lei își îndeplinesc funcția principală-înregistrarea video. Și trebuie remarcat că se descurcă perfect cu acest lucru.

Segmentul mediu de preț. Acestea sunt înregistratoare video care costă între 1000 și 3000 de lei. Aceasta este mijlocul de aur în ceea ce privește raportul preț-calitate. Aceste dispozitive vă vor asigura nu numai o calitate înaltă a înregistrării, ci și prezența unor funcții suplimentare.

Segmentul Premium. Acestea sunt înregistratoare video de la 3000 lei. În aceste dispozitive, veți găsi tot ce este mai bun în industrie. Aceasta este o calitate uimitoare de înregistrare în rezoluție 4K și un număr mare de caracteristici suplimentare care pot face călătoriile mai sigure și confortabile.

Și acum că știți la ce trebuie să acordați atenție atunci când alegeți o cameră de bord, puteți accesa secțiunea camere de bord sau puteți contacta consultanții noștri.

 

24 Mai 2021, 15:16
Sfaturi utile

Cum alegi un laptop

Cum să alegi un laptop?

24 Mai 2021, 15:16
Cum alegi un laptop

Diagonala ecranului

Diagonala ecranului se măsoară în inch și determină mărimea laptop-ului. Laptop-ul cu diagonala de 15,6 inch- este un calculator universal, care se potrivește pentru utilizarea de zi cu zi.

Dacă planificați să luați calculatorul cu dumneavoastră la universitate sau în călătorii de afaceri, atunci mai bine să alegeți un laptop mai mic, cu diagonala de 11-14 inch, pentru a putea să îl transportați mai ușor.

Dacă intenționați să lucrați cu materiale foto sau video, atunci puteți alege un laptop cu diagonala ecranului de 17,3 inch.

Rezoluția ecranului

Rezoluția ecranului influențează calitatea imaginii. Cu cât e mai mare rezoluția, cu atât mai clară și detaliată va fi imaginea.

Rezoluția HD(1366x768)- este rezoluția minimală ce vă va asigura o utilizare confortabilă. Se întâlnește cel mai des la laptop-uri cu diagonala mică sau la modelele de buget.

Rezoluția FullHD (1920 x 1080) este raportul optim preț-calitate. Laptopurile cu ecran FullHD sunt potrivite atât pentru lucrul cu documente, cât și pentru jocuri. Dacă vedeți FullHD în caracteristicile ecranului laptopului, trebuie să știți că aceasta este cea mai bună alegere.

Rezoluția 4K (3840x2160) este foarte rară și numai în laptopurile premium o puteți întâlni, unde sunt implementate cele mai avansate tehnologii.

Procesorul

Procesorul este unul dintre cei mai importanți parametri la care ar trebui să atrageți atenția atunci când alegeți un laptop. Procesorul determină viteza și consumul de energie.

În prezent, există 2 mari producători de procesoare pe piață – Intel și AMD. Fiecare dintre ei produc diferite linii de procesoare care sunt potrivite pentru îndeplinirea diferitor tipuri de sarcini.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru lucrul cu documente text, căutarea de informații pe Internet și vizionarea videoclipurilor, puteți alege un laptop cu procesor Intel Celeron, Pentium, Intel M sau Core i3 sau un AMD Athlon, Ryzen 3.

Pentru sarcini mai serioase, este mai bine să alegeți un laptop cu procesor Intel Core i5, i7, i9 sau AMD Ryzen 5, 7, 9. Laptopurile care rulează pe aceste procesoare se pot ocupa de orice tip de sarcină: lucrul în editorii grafici și jocurile exigente. Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru jocuri, atunci acordați atenție mărcii procesorului. La sfârșit, ar trebui să conțină indexul H. aceasta înseamnă că performanța procesorului nu este limitată și obțineți maximum de capabilități.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop care va funcționa mult timp fără a vă conecta la o priză, atunci eticheta procesorului ar trebui să conțină indexul U sau Y. Aceasta înseamnă că procesorul va fi cât mai economic și mai eficient posibil în utilizarea energia bateriei.

Memoria operativă

Capacitatea memoriei operative (RAM) determină câte programe puteți deschide în același timp. Pentru cele mai simple sarcini, cum ar fi vizionarea videoclipurilor, lucrul cu documente și căutarea informațiilor pe Internet, sunt suficiente 4 GB RAM. Cu toate acestea, dacă finanțele permit, este mai bine să luați un laptop cu 8 GB RAM.

Pentru sarcini grele de lucru, cum ar fi procesarea video și foto sau jocuri 3d, este mai bine să alegeți un laptop cu cel puțin 12 GB RAM.

Memoria permanentă

Memoria permanentă este locul în care sistemul de operare stochează toate programele instalate pe laptop, toate fotografiile, videoclipurile, muzica și documentele. Memoria permanentă poate fi de două tipuri: SSD și HDD.

HDD este un hard disk clasic. Dacă intenționați să stocați cantități mari de informații într-un laptop, puteți alege un laptop cu o unitate HDD. Cel mai adesea, aceste laptopuri sunt disponibile cu o capacitate de memorie de 512 GB sau 1 T.

SSD este un tip de memorie mai modernă și mai rapidă. Când porniți un laptop cu o unitate SSD, sistemul de operare se pornește în 7-10 secunde, iar programele se deschid în mai puțin de o secundă. Dacă viteza este importantă pentru dvs., atunci un laptop cu o unitate SSD este opțiunea dvs. Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că, de regulă, laptopurile folosesc o unitate SSD cu un volum mic de 128 sau 256 GB.

Sfat! Dacă sunteți interesat atât de viteza de funcționare, cât și de cantitatea de memorie, atunci puteți alege un laptop combinat. Într-un astfel de laptop, unitatea SSD este utilizată pentru a stoca sistemul și programele, iar unitatea HDD este utilizată pentru a stoca toate celelalte informații.

Placa video

Placa video este asociată cu procesorul și este responsabilă pentru imaginea afișată pe ecran. Plăcile Video sunt încorporate și discrete.

Placa grafică încorporată este integrată în procesor. Consumă mai puțină energie și crește durata de viață a bateriei. Capacitățile sale vor fi suficiente pentru dvs. dacă alegeți un laptop pentru casă, școală sau muncă și nu intenționați să jucați jocuri grele sau să lucrați în editori grafici.

Pentru jocuri și pentru lucrul cu grafică, o placă video discretă este mai potrivită, deoarece este mai puternică și mai productivă. Plăcile video discrete pot fi împărțite în mai multe grupuri. Cardurile video Mobile din seria Nvidia MX sunt potrivite pentru lucrări simple și jocuri. Pentru jocurile moderne și muncă intensivă cu resursele, plăcile video Nvidia GTX și RTX sunt potrivite. 

Prețul și producătorul

În rândul celor mai populari producători de laptopuri intră companii americane precum HP și Dell, chineze Lenovo și Xiaomi, taiwaneze Asus și Acer. Acești giganți globali produc laptopuri de înaltă calitate și fiabile în diferite categorii de prețuri. Compania americană Apple iese în evidență, aceasta produce doar laptopuri premium care rulează pe propriul sistem de operare MacOS.

Costul unui laptop depinde de performanțele sale, materialele carcasei, aspectul și marca. Cu cât laptopul este mai puternic, cu atât este mai scump.

Laptop-uri bugetare. Ieftin nu înseamnă rău. Totul depinde de ce aveți nevoie de la un laptop. Dacă intenționați să lucrați cu documente, să vizionați videoclipuri, să ascultați muzică sau să utilizați Internetul, puteți atrage atenția la laptopurile care costă până la 10.000 de lei. Performanța lor este suficientă pentru a îndeplini sarcini simple de zi cu zi.

Laptopuri din segmentul de preț mediu. În gama de prețuri de la 10.000 la 20.000 lei, puteți găsi un dispozitiv pentru o muncă confortabilă acasă, la birou sau pe drum, un laptop pentru jocuri sau lucrul cu grafică.

Laptopuri Premium. Acestea sunt laptopuri care costă peste 20.000 de lei. Pentru acest preț, veți obține un laptop ușor și foarte frumos, care are performanțe incredibile și va face față oricărui tip de sarcini. Acestea sunt laptopuri de clasă business, stații de lucru puternice pentru lucrul în editorii grafici și laptopuri pentru jocuri care pot gestiona Jocuri 3D moderne.

Și acum că știți la ce trebuie să acordați atenție în primul rând, puteți începe să alegeți accesând pagina laptopurilor sau să utilizați serviciile consultanților noștri.

 

 

 

21 Mai 2021, 12:58
Noutăți Xiaomi

Xiaomi Black Shark 4

Xiaomi Black Shark 4- cel mai bun dintre cei mai buni!

21 Mai 2021, 12:58
Xiaomi Black Shark 4

Xiaomi continuă să ne uimească cu dispozitive de înaltă calitate la un preț accesibil. Este și cazul noului Xiaomi Black Shark 4. Celor de la Xiaomi le place să producă flagship-uri, acum avem și un flagship și printre telefoanele pentru gameri.

Smartphone-ul are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6, 67 inch, o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli și o rată de refresh de 144 Hz.

Smartphone-ul acceptă încărcare rapidă cu o putere maximă de 120 W, bateria are o capacitate de 4500 mAh.

Black Shark 4 uimește cu declanșatoarele suplimentare pentru o experiență mai plăcută în timpul jocurilor. Ele pot fi configurate în meniu. Butoanele pot fi îndepărtate și deschise cu o simplă mișcare a cursorului.

Camera din spate la Black Shark 4 are trei module de: 48 MP, 8 MP și 5 MP, camera frontală are o rezoluție de 20 MP.

Black Shark 4 are un procesor foarte puternic Qualcomm Snapdragon 870 și un subsistem grafic puternic, completat de un sistem de răcire combinat de înaltă calitate.

Inclus cu smartphone-ul în set este o husă stilată și este realizată din acrilic fumuriu.

Black Shark 4 este un smartphone universal, nu doar pentru gameri. Comandă acum și testează personal posibilitățile acestui monstru.

www.alo.md/l/black-shark4 

18 Mai 2021, 13:00
Sfaturi utile

Temperaturile cresc, prețurile scad!

Temperaturile cresc, prețurile scad!

18 Mai 2021, 13:00
Temperaturile cresc, prețurile scad!

Aștepți cu nerăbdare sezonul estival? Arzi de nerăbdare să treci la hainele stilate de vară? Dar cum rămâne cu gadgeturile tale? Vara este timpul când trebuie să faci refresh nu doar la garderoba ta, dar și la dispozitivele tale! Bucură-te din plin de vară cu cele mai de top gadget-uri!

În Internet Magazinul ALO, deși temperaturile cresc, prețurile scad! E prea fierbinte afară? Răcorește-te cu cele mai joase prețuri. Oferta bună este ca un pahar cu apă rece pe timp de caniculă! Nu rata șansa să profiți de cele mai avantajoase oferte! Trăiește vara aceasta aici și acum!

Noi avem pregătite pentru tine: reduceri de până la %, credit 0%, livrare gratuită. La noi ai totul pentru o vară perfectă!

Te așteptăm aici www.alo.md/l/reduceri-estivale , sau în magazinele noastre.

18 Mai 2021, 12:42
Noutăți Xiaomi

Redmi Note 10

Redmi Note 10- garantul calității

18 Mai 2021, 12:42
Redmi Note 10

Redmi Note 10 se poziționează ca fiind în segmentul de mijloc al prețurilor. Deci îți cumperi facilități la cel mai rezonabil preț.

Ecranul Amoled de 6.43″ și rezoluție 1080 x 2400 cu sticlă protejată Gorilla Glass 3, și rată de răspuns 120 Hz. Ecranul vine la pachet cu luminozitate și saturație de top.

Procesorul este un Snapdragon 678 asigură o navigare lină și suport adecvat în timpul jocurilor.

Acumulatorul te va surprinde cu cei 5000 Mah care asigură o autonomie de tocmai de zile. În cutie vei găsi un încărcător de 33W cu încărcare rapidă.

Ceea ce oferă relevanță acestui smartphone, este sistemul de camere. Cinci camere sunt poziționate din spate plus cea frontală. O cameră de 48 Mp wide, una ultrawide de 8Mp, o cameră macro de 2 Mp și un senzor de adâncime de 2 Mp. Vei putea filma în 4K așa că dă-ți frâu liber imaginației.

Comandă acum smartphone-ul cu cele mai de top caracteristici!

www.alo.md/l/RedMi-Note10  

18 Mai 2021, 12:33
Noutăți Xiaomi

Mi 10T Pro

RedMi 10T Pro - cel mai accesibil flagship

18 Mai 2021, 12:33
Mi 10T Pro

Mi 10T Pro seamănă cu reprezentanții clasei superioare. El are cele mai bune caracteristici și pe deasupra e mai accesibil ca celelalte flagship-uri.

Diagonala smartphone-ului Mi 10t Pro este de 6, 67 inchi, iar greutatea este de 218 g. Rezoluția ecranului este de 2400 х 1080 pixeli și este dotat cu o matrice IPS, din acest motiv imaginea pare mai clară și detaliată decât la ecranele AMOLED cu rezoluție asemănătoare.

În capătul superior puteți găsi un port IR pentru controlul aparatelor de uz casnic, în dreapta — un scanner de amprente care funcționează foarte rapid și eficient, în cadrul superior — un indicator LED.

Xiaomi Mi 10T Pro este dotat cu trei camere. Modul principal este de 108 MP, camera macro de 13 MP și alta de 5 MP. De asemenea, se pot înregistra videoclipuri în 8K.

Mi 10T Pro este echipat cu 8 GB RAM  și 128 sau 256 GB memorie internă.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 oferă performanțe ridicate. Cu acesta, aplicațiile se deschid instantaneu, nimic nu încetinește și interfața zboară. Smartphone-ul face aceeași impresie atunci când navighezi pe web, funcționează foarte rapid. Grafica Snapdragon 865 și Adreno 650 încorporată, împreună cu un rata de refresh de 144 Hz, transformă Mi 10T Pro într-un adevărat smartphone pentru jocuri. De fapt, puteți seta cu cea mai mare încredere calitatea maximă a graficii în orice joc. Inclus în set este un încărcător de 33W. Încărcarea bateriei este destul de rapidă, într-o oră bateria cu capacitatea de 5000 mAh este încărcată complet.

Comandă acum smartphone-ul cu cele mai de top caracteristici!

www.alo.md/l/Mi-10T-pro

13 Mai 2021, 15:59
Noutăți Xiaomi

Xiaomi Mi 11 Lite

NOU, BUN și IEFTIN!

13 Mai 2021, 15:59
Xiaomi Mi 11 Lite

Mi 11 Lite deși e un produs low-cost are multe beneficii. Cucerește de la prima privire și desigur, vine cu îmbunătățiri care te vor lăsa plăcut surprins.

În primul rând, să analizăm aspectul său exterior. Sticla din spate are acoperire lucioasă, nemaivorbind de culorile remarcabile ale acestei ediții. Pentru a ne putea bucura de culorile vii, dar și să profităm de protecție, smartphone-ul vine în set cu o husă transparentă. La capitolul ergonomie, Mi 11 Lite nu are concurenți pe piață, este unul dintre puținele telefoanele care se poate lăuda cu astfel de caracteristici: greutate - 159 g și grosime - 6.81 mm. Este cu adevărat un smartphone ușor și compact, fără mare dificultate poate fi utilizat doar cu o singură mână. Grosimea marginii display-ului bucură ochiul. Deși e model de buget, se egalează cu modelele din categorii cu prețuri mai mari.

Ecran Amoled, FullHD+ cu rata de refresh 90 Hz, pentru imagini de calitate și culori cât mai aprinse. Scanerul este amplasat într-o parte fiind 2 în 1, scaner amprentă și buton pornire/oprire. Slotul pentru cartela SIM și SSD este combinat, pe o parte e pentru SIM, dedesubt pentru SSD sau a doua cartelă SIM. Difuzoarele sunt amplasate de ambele părți ale telefonului, de aceea ne putem bucura de un sunet mai puternic decât la alte modele low-cost. În spate avem 3 camere de 64 MP, 8 MP(ultrawide) și 5MP (macro), cu ele fotografiile se vor primi calitative ca la adevărații profesioniști. Acum Mi 11 Lite vine și cu stabilizare video pentru filmările în 4k, așa că e WOW!

La interior ne putem bucura de un procesor Snapdragon 780G care poate ține piept tuturor provocărilor din timpul zilei, potrivit pentru cei care nu utilizează aplicații grele, însă se poate descurca și cu jocuri. Telefonul are o baterie de 4250 mAh și în set vine cu un încărcător de 33 W, deși nu pare mult, te asigurăm că are o autonomie de aproape 9h de utilizare continuă, însă procesul de încărcare la acest model este mai rapid decât la alte modele similare, deci va putea ține pasul cu tine în timpul lucrului. Dacă e să vorbim de memorie atunci trebuie să știi că acest model va fi disponibil doar cu 64 GB sau 128 GB și 6 GB RAM sau în versiuni la fel cu 128 GB doar cu 8 GB RAM.

Dacă vrei un telefon la un preț accesibil și de ultimă generație, atunci Mi 11 Lite e ceea de ce ai nevoie. Potrivit pentru cei pasionați de fotografie și video, dar și pentru cei care preferă eleganța și ergonomia.

www.alo.md/l/Mi11-Lite

 

13 Mai 2021, 15:55
Noutăți Xiaomi

Xiaomi Mi 11

Flagship-ul acestei primăveri- Mi 11

13 Mai 2021, 15:55
Xiaomi Mi 11

Unul dintre cele mai de top smartphone-uri acum și în Moldova! 

Pornim cu începutul, adică de la  ecranul. Putem observa că s-a optat pentru sticlă curbată ceea ce îi oferă un plus de eleganță și finețe. Este un Amoled de 6.81" care oferă un  o rată de refresh de 120Hz pe rezoluție maximă. Însumând, primești cel mai bun display pe care l-ai fi putut vedea până acum la un smartphone Xiaomi.

Procesorul este cel care sparge gheața pentru că merge vorba despre un Snapdragon 888. Vorbim aici despre cel mai puternic procesor care poate exista pe Android.

Cât despre  memorie și stocare, nu vei găsi la acest model un card slot dar oferă multă memorie astfel că nu aveți nevoie de un card de memorie. Primești 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, și UFS 3.1.

Bateria are 4600 de mAh, da, vezi bine! Iar la încărcarea prin fir ai 55W ceea ce înseamnă că se încarcă la 100% în mai puțin de o  oră.  Mai mult, telefonul suportă și încărcare  wireless la 50W. Incredibil este însă faptul că are și wireless reverse charging, adică poți încărca alte dispozitive pe 10 W, de la telefon.

Primești de fapt la pachet 3 camere: cea de 108 MP wide, una ultrawide de  13 MP și una de 5MP care îți asigură un regim macro. Noua tehnologie îți permite la fel de bine să filmezi și fotografiezi noaptea.

Nu mai ezita, comandă acum www.alo.md/l/Mi11

5 Mai 2021, 18:02
Noutăți Xiaomi

Xiaomi POCO X3 PRO

Xiaomi POCO X3- performanță, productivitate și putere, ca la un adevărat monstru.

5 Mai 2021, 18:02
Xiaomi POCO X3 PRO

Xiaomi POCO X3- performanță, productivitate și putere, ca la un adevărat monstru.

Acum fără compromisuri în ceea ce privește un smartphone bun. Acum ai cele mai de top caracteristici! 

Poco X3 Pro este un smartphone foarte bun și echilibrat, cu un design recunoscut și carcasă de înaltă calitate.

Display-ul are o diagonală de 6, 67 inch cu o matrice IPS, rezoluție de 2400×1080 pixeli și rata de refresh de 120 Hz. Specificațiile date implică faptul că POCO X3 Pro are un ecran destul de bun și culorile redate sunt plăcute. Datorită sticlei Gorilla Glass 6, acum smartphone-ul are un ecran mult mai rezistent. 

Smartphone-ul dat are amplasate în partea din spate 4 camere de: 48 MP, 8 MP, 2 MP și 2 MP, camera frontală având 20 MP. Totul ca tu să te poți bucura de cele mai calitative fotografii.

Poco X3 Pro este primul smartphone din lume care rulează pe cel mai recent procesor Snapdragon 860. Ce poate însemna asta? Doar un singur lucru! Viteză mare la utilizare, productivitate înaltă. Toate acestea pentru ca tu să ai parte de o experiență cât mai plăcută în timpul utilizării.

Xiaomi POCO X3 Pro are o baterie de 5160 mAh, care îți poate asigura o autonomie de până la o zi la exploatare maximă.

Alege Xiaomi POCO X3 Pro și la sigur nu vei regreta!

www.alo.md/l/poco-x3-pro  

Chișinău, şos. Munceşti 41 Lu - Vn: 09:00 - 20:00 Sb - Du: 09:00 - 19:00 Aici poți repara telefonul la service-centrul specializat VicMobile +373 79 22 11 88 +373 22 02 21 62 Crează traseu în Google Maps pentru a ajunge mai ușor
Chișinău, şos. Munceşti 41 Lu - Vn: 09:00 - 20:00 Sb - Du: 09:00 - 19:00 Aici poți repara telefonul la service-centrul specializat VicMobile +373 79 22 11 88 +373 22 02 21 62 Crează traseu în Google Maps pentru a ajunge mai ușor